Novi šef Sove je Joško Kadivnik, Mahnič o SDS-ovi liniji na čelu Sove

Slovenija 01. Jun 202213:50 > 02. Jun 2022 01:05
Slovenska obveščevalno-varnostna agencija Sova
Tina Kosec/BOBO

Vlada Roberta Goloba je za vršilca dolžnosti direktorja Sove imenovala Joška Kadivnika. "Veseli me, da bo še naprej SDS-ova linija na čelu Sove," je za N1 še pred uradnim imenovanjem Kadivnika komentiral nekdanji državni sekretar za nacionalno varnost in aktualni poslanec SDS Žan Mahnič.

Na dnevnem redu prve seje vlade je bila vrsta kadrovskih točk, med drugim tudi imenovanje šefa Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (Sova). Kot smo poročali že dopoldne, je to postal Joško Kadivnik. Kadivnika so imenovali kot vršilca dolžnosti.

Kadivnik je tem mestu zamenjal trenutnega šefa Sove Janeza Stuška. V času vlade Mira Cerarja je bila proti Kadivniku in takratnemu direktorju Sove Zoranu Klemenčiču vložena tudi anonimna ovadba. Poznavalci so si enotni, da je Kadivnik karierist in da ni ravno operativen.

Nekdanji državni sekretar za nacionalno varnost in aktualni poslanec SDS Žan Mahnič je za N1 še pred uradnim imenovanjem povedal, da ima o Kadivniku dobro mnenje. “Veseli me, da bo še naprej SDS-ova linija na čelu Sove,” je dejal. Spodaj poglejte, kaj je Mahnič o Kadivniku povedal na seji v državnem zboru.

Na dnevnem redu nove vlade je bila danes tudi vrsta drugih kadrovskih točk. Člani vlade so imenovali direktorja Urada vlade za komuniciranje (Ukom), generalnega direktorja policije pa tudi generalno sekretarko vlade, državne sekretarje v premierjevem kabinetu in na posameznih ministrstvih …

Največ prahu je dvignila novica, da državni sekretar na ministrstvu za obrambo, ki ga bo vodil Marjan Šarec, postaja Damir Črnčec. V Gibanju Svoboda so nekateri nad tem “naravnost zgroženi”, drugi pa menijo, da je bolje, da je Črnčec na vidnem mestu z odgovornostjo, in se ga da potem tudi lažje sankcionirati, če bo kaj narobe, kot pa da bi vlekel poteze iz ozadja.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.