Deležniki v kmetijstvu z ministrom Šarcem o ključnih izzivih

Slovenija 23. Okt 202319:18 2 komentarja
Marjan Šarec
Foto: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Minister za obrambo Marjan Šarec se je kot začasni kmetijski minister sestal z deležniki v kmetijstvu, gozdarstvu, ribištvu, čebelarstvu in živilski industriji. Kot prioriteto so izpostavili reševanje težav po nedavnih poplavah in neurjih, ki so prizadele tudi njihove panoge.

Minister za obrambo Marjan Šarec, ki začasno opravlja tudi funkcijo ministra za kmetijstvo, se je sestal z različnimi deležniki v kmetijstvu, gozdarstvu, ribištvu, živilski industriji in čebelarstvu. Sodelujoči so mu predstavili poglede na ključne izzive.

Kot so objavili na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, so se minister, novi državni sekretar na ministrstvu Blaž Germšek in drugi sodelavci ministrstva danes srečali s ključnimi nevladnimi organizacijami in drugimi javnimi institucijami, s katerimi ministrstvo med drugim sodeluje pri pripravi zakonodajnih predpisov, projektov in rešuje tudi akutne probleme.

Sodelujoči so ministru predstavili svoje institucije, poglede na ključne izzive ter opozorili na pomembnejše odprte zadeve s svojih področij. V razpravi so se po navedbah ministrstva osredotočili tudi na prioritete, med katerimi je najbolj pomembno reševanje težav po nedavnih poplavah in neurjih, ki so prizadele tudi kmetijstvo, ribištvo, gozdarstvo in čebelarstvo.

Sestanek Marjana Šarca z deležniki v kmetijstvu
Foto: Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano

Minister Šarec je predstavnikom organizacij zagotovil, da bodo na ministrstvu prisluhnili njihovim pobudam s ciljem čim hitrejše obravnave odprtih zadev in iskanjem rešitev zanje.

Srečanja so se udeležili predstavniki Združenja turističnih kmetij Slovenije, Čebelarske zveze Slovenije, Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije, Zadružne zveze Slovenije, Sindikata kmetov Slovenije, Zveze slovenske podeželske mladine, GZS – Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij, Zveze lastnikov gozdov Slovenije, Ribiške zveze Slovenije in Zavoda za gozdove Slovenije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje