Konec pregorevanja telefonskih linij? Na upravnih enotah odslej eSamonaročanje

Slovenija 04. Dec 202315:30 4 komentarji
Upravna enota Ljubljana, stavka
Upravna enota Ljubljana (Žiga Živulović jr./BOBO)

Naročanje na termin obiska na upravni enoti je od danes mogoče prek aplikacije eSamonaročanje. V prvi fazi omogoča naročanje na upravnih enotah Ljubljana, Celje, Novo mesto, Litija in Logatec, v naslednjih šestih mesecih pa naj bi zaživela tudi na preostalih upravnih enotah po Sloveniji.

Naročanje na termin obiska na upravni enoti je od danes mogoče prek aplikacije eSamonaročanje. V prvi fazi omogoča naročanje na petih upravnih enotah, ki so doslej uporabljale stari sistem UeNaročanje, to so upravne enote Ljubljana, Celje, Novo mesto, Litija in Logatec, so objavili na spletni strani ministrstva za digitalno preobrazbo.

Gre za sodoben pripomoček, ki bo upravnim enotam in drugim državnim organom pomagal pri organizaciji in delu s strankami. Strankam pa bo omogočal lažji in bolj organiziran dostop do javnih storitev, vključno z opomniki pred dogovorjenimi termini.

Aplikacijo bodo predvidoma v naslednjih šestih mesecih v sodelovanju z ministrstvom za javno upravo postopno uvedli še na preostalih upravnih enotah. Kasneje pa tudi na drugih državnih organih, ki bodo za to zainteresirani, so zapisali.

V sodelovanju z upravnimi enotami so jo razvili pogodbeni zunanji izvajalci na ministrstvu za digitalno preobrazbo. Na podlagi izkušenj pri uporabi pa bodo sistem vseskozi izboljševali in prilagajali dejanskim potrebam.

Aplikacija eSamonaročanje je nadomestila staro storitev UeNaročanje, ki odslej ni več na voljo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje