Konec tedna bo snežilo: koliko snega bo zapadlo?

Slovenija 16. Dec 202209:17 0 komentarjev
Sneženje
PROFIMEDIA

Konec tedna prinaša sneg do nižin, vendar se po vsej verjetnosti ne bo obdržal do božiča.

Po petkovi jutranji poledici v nekaterih delih Slovenije nam predbožični vikend prinaša sneg do nižin. Po napovedih dežurnega meteorologa na Agenciji RS za okolje Braneta Gregorčiča naj bi ga zapadlo do pet centimetrov.

Danes bo čez dan še deževalo, v noči na soboto bo dež prešel v sneg. Ponoči se bo meja sneženja spuščala in bo v večjem delu notranjosti države snežilo do nižin. Do sobotnega dopoldneva bo tako v nižinah zapadlo do pet centimetrov snega, v višjih legah nad 500 metri pa do 10 centimetrov. Sneženje torej ne bo zelo obilno, bo pa sobota kljub temu zimska.

Ali bo božič letos bel? (VIDEO)

V nedeljo bo nato pretežno jasno in sončno, je pa po nižinah pričakovati precej megle in nizke oblačnosti. V gorah in na Primorskem bo nedelja sončna. Temperature se bodo gibale med –5 do –10 stopinj Celzija v gorah ter med 8 in 10 stopinj Celzija na Primorskem. Drugod bo nedeljsko jutro še pod ničlo, čez dan pa bo okoli nič stopinj Celzija.

Sneg bo po Gregorčičevih napovedih obstal nekaj dni, saj bodo namreč do ponedeljka ali torka temperature dovolj nizke. “Od sredine prihodnjega tedna pa spet kaže na postopno otoplitev, tako da verjetno sneg do božiča ne bo zdržal,” je dodal Gregorčič.

Prihodnji teden bosta najbolj mrzla ponedeljek in torek, ko se bodo temperature spustile do –5 oziroma –10 stopinj Celzija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!