Krek naj bi odstopil z mesta generalnega direktorja NIJZ

Slovenija 29. Jun 202218:53 6 komentarjev
Milan Krek, direktor NIJZ
Borut Živulović, Bobo

Direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milan Krek je po neuradnih informacijah STA odstopil z mesta direktorja. Krek je za N1 dejal, da zadeve ne želi komentirati, še včeraj pa je povedal, da z v. d. strokovnega direktorja NIJZ odlično sodelujeta in dvotirno vodita inštitut.

Po neuradnih informacijah STA je generalni direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) Milan Krek odstopil s položaja. Ko smo ga kontaktirali, je dejal, da tega ne želi komentirati oziroma da “ne komentira nič več”.

Še včeraj nam je sicer v telefonskem pogovoru po predstavitvi nove strokovne skupine za obvladovanje epidemije koronavirusa dejal, da s prof. dr. Ivanom Erženom, ki opravlja naloge v. d. strokovnega direktorja NIJZ, odlično sodelujeta in da je slednji zadolžen za vsebinski, sam pa za poslovni del delovanja inštituta. Pohvalil je tudi sestavo nove strokovne skupine in za politične pritiske k odstopu, o katerih je v preteklosti govoril, dejal: “Kar je bilo, je bilo, zdaj imam mir“.

Člani sveta NIJZ se bodo sicer v četrtek popoldne sestali na seji, po neuradni informaciji STA pa bodo takrat obravnavali Krekovo odstopno izjavo in imenovali vršilca dolžnosti direktorja.

Kontaktirali smo tudi NIJZ in v. d. strokovnega direktorja NIJZ Ivana Eržena. Odziva še nismo prejeli.

Po razrešitvi nekdanje direktorice NIJZ Nine Pirnat ob začetku epidemije covida-19 19. marca 2020 je vodenje NIJZ kot v. d. direktorja prevzel Ivan Eržen, po Erženu pa s polnim mandatom Krek.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje