Lažno obvestilo o bombi preprečilo narok v tožbi Snežiča zoper Kordiša

Slovenija 09. Maj 202314:27 6 komentarjev
Miha Kordiš in Rok Snežič
Borut Živulović/BOBO/Levica/N1

Lažno obvestilo o bombi na ljubljanskem okrožnem sodišču je preprečilo predobravnavni narok v zasebni tožbi davčnega svetovalca Roka Snežiča zoper poslanca Levice Miho Kordiša zaradi žaljive obdolžitve. Naslednja obravnava je zdaj sklicana za 23. maj.

Danes bi na ljubljanskem okrožnem sodišču moral potekati predobravnavni narok v zasebni tožbi davčnega svetovalca Roka Snežiča zoper poslanca Levice Miho Kordiša zaradi žaljive obdolžitve. Naroka ni bilo, ker so na sodišču znova prejeli klic o podtaknjeni bombi in so morali prostore ljubljanske sodne palače izprazniti.

Obvestilo o bombi se je nato izkazalo za lažno, naslednja obravnava pa je sklicana za 23. maj.

Spomnimo, da Snežič v zasebni tožbi preganja poslanca Levice Kordiša zaradi žaljive obdolžitve. Zbodlo ga je, da ga je Kordiš v soočenju kandidatov za predsednika republike oktobra 2022 na Televiziji Slovenija označil za razvpitega kriminalca, s tem pa je Kordiš po Snežičevem mnenju trdil nekaj, kar lahko škoduje njegovi časti in dobremu imenu.

Snežič je pred začetkom današnjega naroka v izjavi za medije poudaril, da Kordiša kazensko preganja zato, ker je poslanec Levice v enem od televizijskih soočenj proti njemu izrekel “nekaj žaljivih besed”. Med drugim da ga je označil za kriminalca in da “perem denar za Orbana, Putina, Janšo in podobne neumnosti,” je izjavil. Stranka Levica, je dodal Snežič, ga stalno napada, ob čemer je spomnil, da je zaradi žaljive obdolžitve sprožil tožbo tudi zoper ministra za delo in koordinatorja Levice Luko Mesca.

“Dovolj dokazov, da nisem kriminalec”

Snežič je poudaril, da bo svojo nedolžnost dokazoval tudi s potrdili o tem, da se zoper njega ne vodi noben kazenski postopek v Sloveniji in v BiH. “Mislim, da je dovolj dokazov, da nisem kriminalec in da ne perem denarja,” je poudaril. Dodal je še, da za poslanca Levice ne bo zahteval zaporne kazni, ampak mesec dni javnih del v Škofijski karitas.

“Vse, kar priznavam, je, da govorim resnico in prav zato, ker govorim resnico, me Rok Snežič tudi preganja,” pa je v izjavi za medije poudaril poslanec Kordiš.

Poudaril je, da je Snežič “obsojeni goljuf in nekdanji arestantski cimer Janeza Janše, v tem trenutku je državi dolžan več kot pol milijona evrov”. Spomnil je tudi, da je Nacionalni preiskovalni urad zoper Snežiča sprožil ovadbo in postopke zaradi sodelovanja v mednarodni kriminalni združbi, ki je “težka 22 milijonov evrov”.

“Kljub temu Snežič vztraja, da v Sloveniji ne razpolaga s transakcijskim računom, živi luksuzno in se nasploh norčuje iz delovnih državljank in državljanov v tej državi in tega mu seveda ne nameravam še naprej dopuščati. Ljudje v tej državi delajo veliko preveč trdo, da bi se taki kriminalci, kot je Rok Snežič, iz njih norčevali,” je poudaril Kordiš.

(Lažna) podtaknjena bomba že novembra

Konec novembra lani so sicer zaradi anonimnega klica, da je v prostorih ljubljanskega sodišča podtaknjena bomba, prekinili tudi začetek sojenja v kazenski zadevi, v kateri Snežič kot zasebni tožnik novinarjem portala Necenzurirano Vesni Vuković, Primožu Cirmanu in Tomažu Modicu očita kazniva dejanja razžalitve in žaljive obdolžitve.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje