Mavčna plošča z bližnjega gradbišča razbila okno otroške sobe (FOTO)

Slovenija 19. Avg 202216:26 1 komentar
Poškodovano okno
Bralec

Med četrtkovim neurjem je močan veter z gradbišča v Šiški odpihnil mavčno ploščo, ta pa je priletela v okno otroške sobe v Celovških dvorih in razbila šipo. Lastnik razmišlja tudi o morebitni odškodninski tožbi.

Že v četrtek smo poročali, da je neurje v Ljubljani povzročilo številne težave, tudi zato, ker je močan veter z gradbišč raznašal gradbeni material. Bralec je opozoril, da se je podobno dogajalo tudi na gradbišču soseske Spektra, od koder je predmete odpihnilo v stanovanjski blok Celovških dvorov. Tam so povzročili več lukenj in poškodb fasade. “Ena od mavčnih plošč je priletela tudi v okno otroške sobe v našem stanovanju ter poškodovala žaluzije in razbila steklo,” je povedal bralec in dodal, da se je zaradi silovitega udarca in letečih koščkov stekla poškodovala tudi notranja oprema, lažje poškodbe pa so utrpeli tudi družinski člani.

Škoda zaradi neurja
Bralec
Škoda po neurju
Bralec
Poškodovano okno
Bralec

Po podatkih policije je ena od mavčnih plošč z gradbišča padla tudi na vozilo na bližnji Rakuševi ulici in razbila steklo. Ob tem je bila lažje poškodovana sopotnica v vozilu, so še sporočili s policije.

Bralec opozarja, da se zaradi bližine in po njegovi oceni neustrezno zavarovanega gradbišča Spektre stanovalci Celovških dvorov počutijo ogrožene.

Iz podjetja Rastoder d.o.o. – Družba Spektra Invest je namreč v lasti poslovneža Izeta Rastoderja – so sporočili, da so s poškodbami na Celovških dvorih seznanjeni. “Generalni izvajalec, ki je v tem primeru tudi odgovoren, bo v najkrajšem možnem času saniral in očistil nastalo škodo. Zaradi dobave materialov bo sanacija nekaterih delov trajala nekaj časa. Gradbišče je ustrezno zavarovano, tako da so vsi oškodovanci že v kontaktu z izvajalcem. Obžalujemo, da je prišlo do neljubega vremenskega dogodka,” so zapisali v odzivu.

Spektra
Bralec

Bralec je potrdil, da so oškodovani v stiku z vodjo gradbišča, kjer so jim zagotovili, da bodo škodo sanirali. Dodal je, da razmišlja tudi o morebitni odškodninski tožbi, ne le zaradi poškodb, ampak tudi stresa, ki so ga oškodovani ob neljubem dogodku doživeli. Kot pravi, sta predvsem otroka zelo prestrašena, bojita se, da bi se kaj podobnega lahko ponovilo.

Z inšpektorata za okolje in prostor so sporočili, da zaradi četrtkovega dogajanja na gradbiščih ne bodo opravljali dodatnih pregledov. “Gradbena zakonodaja ne predpisuje, kako mora biti urejeno gradbišče, da se preprečijo posledice naravne nesreče oziroma izrednih vremenskih razmer, zato gradbeni inšpektorji ne bodo opravljali dodatnih pregledov gradbišč,” so zapisali. Če oškodovanci menijo, da so utrpeli škodo zaradi izvajanja gradbenih del na bližnjem gradbišču, lahko zahtevajo odškodninsko odgovornost udeležencev pri gradnji v sodnem postopku in ne v inšpekcijskem, so še poudarili.

Glede gradbišča Spektre so na inšpektoratu dobili eno prijavo, in sicer zaradi hrupa. Inšpekcijski postopek še ni bil uveden, so dodali na inšpektoratu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje