Posledice neurja: močan veter po državi podiral drevesa in lomil ograje

Slovenija 18. Jul 202319:40 > 21:59 0 komentarjev
Azra Ibrišimović/NEURJE:SI

V poznopopoldanskih urah so po vročem dnevu večji del države zajele nevihte z močnim vetrom in nalivi. V Ljubljani je nevihtni piš podrl del gradbišča novega športnega centra Ilirija v središču prestolnice. Tudi drugod po državi pa je veter povzročal kopico težav.

Agencija RS za okolje (Arso) je v popoldanskih urah za celo državo izdala rdeče opozorilo. “Pričakujemo zelo močne sunke vetra, točo in močne nalive. Ob tem lahko narastejo hudourniški vodotoki. V severni in severovzhodni Sloveniji nevihte slabijo,” so opozarjali na agenciji za okolje.

Nevihte z močnim vetrom so okoli 19. ure zajele Ljubljano, kjer je med drugim močan nevihtni piš podrl del gradbišča novega športnega centra Ilirija. Nekaj minut po 20. uri je bilo brez elektrike več kot 38 tisoč uporabnikov Elektra Ljubljana.

Tudi drugod po državi je kopico težav povzročal predvsem veter. Z uprave za zaščito in reševanje so poročali o prijavah dogodkov večjega obsega skoraj s celotnega območja države, aktivirana so bila številna prostovoljna gasilska društva.

S Civilne zaščite Vrhnika so medtem sporočili, da center za obveščanje ne more sprejeti vseh klicev, zato so prebivalce pozvali, naj se številke 112 poslužijo samo v nujnem primeru. “Lokalne enote zaščite in reševanja so ze na terenu in odpravljajo škodo,” so dodali.

Veliko škode je veter povzročil tudi v Topolšici, poroča Neurje.si.

O močnem vetru so poročali tudi iz Šoštanja.

Podrta ograja na gradbišču novega kopališča Ilirija v Ljubljani.

Močan veter je podrl ograje gradbišča športnega centra Ilirija v Ljubljani.
Močan veter je podrl ograje gradbišča športnega centra Ilirija v Ljubljani. (Foto: N1)

Prihod nevihte nad Prlekijo:

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!