Moški zanikal, da naj bi nasilno vstopil v celjsko pediatrično ambulanto

Slovenija 24. Jan 202420:28 5 komentarjev
splošna bolnišnica Celje
Foto: BOBO

Po tem ko smo v torek poročali o incidentu na celjskem pediatričnem urgentnem centru, v katerem je po zatrditvah ustanove moški nasilno vstopil v ambulanto in osebju po telefonu grozil, da bo postrelil zaposlene, je ta danes za MMC obtožbe zanikal. Kot poudarja, je dojenček, star štiri mesece, v dežurni službi zaradi bronhitisa prejel napotnico s stopnjo "nujno", a ga pediatrinja štiri ure ni sprejela. Zanikal je obtožbe, da bi verbalno grozil zaposlenim, da bi vstopil v ambulanto in da bi grozil s postrelitvijo, potrdil pa, da je dvakrat brcnil v vrata.

Splošna bolnišnica Celje je v torek, kot smo poročali, javnost obvestila o varnostnem incidentu, ki se je zgodil pretekli konec tedna. Očeta bolnega otroka je na pediatričnem urgentnem centru čakanje tako razburilo, da je z brco v vrata nasilno vstopil v ambulanto in verbalno napadel osebje.

Ti so na pomoč poklicali varnostno službo, moški pa je skupaj z družino zapustil bolnišnico, zato ga ob prihodu varnostnika ni bilo več v čakalnici. Po telefonu naj bi grozil tudi, da bo “vse postrelil”. Zaposleni so bili zaradi dogodka zelo pretreseni.

Oče dojenčka je danes za MMC zavrnil obtožbe bolnišnice. Poudaril je, da je dojenčka pred obiskom pediatrije peljal v dežurno ambulanto, kjer je zaradi oteženega dihanja prejel diagnozo bronhitisa in napotnico pod stopnjo “nujno”. Kot razlaga, so po sprejemu v čakalnici čakali štiri ure, za tem pa je potrkal na vrata ambulante.

Medicinsko sestro je tedaj po njegovih navedbah zanimalo, ali v čakalnici kdo čaka na novo, ob čemer je moški vrnil vprašanje, kaj bo s čakajočimi, ki so v čakalnici že štiri ure. Sestra naj bi odgovorila, da ne čakajo nje, temveč pediatrinjo. Potrdil je, da je med tem dvakrat brcnil v vrata.

Za tem naj bi pediatrinja prišla iz ambulante preverit, kaj se dogaja, in dodala, da dela, kolikor zmore. Moški je za MMC potrdil, da je bil ves čas dogajanja na hodniku in ne v ambulanti. Prav tako zavrača, da bi verbalno napadel osebje in da bi zahteval takojšnjo obravnavo, temveč zgolj obravnavo dojenčka po urah čakanja z napotnico nujno. Zavrača tudi obtožbe o tem, da bi po telefonu grozil, da bo vse postrelil.

V celjski bolnišnici so v torek zapisali, da razumejo stisko čakajočih, a da vzroka za incident ne gre iskati v stavki zdravnikov in zobozdravnikov. Dodali so, da nasilje ni rešitev, zato dejanje obsojajo, predali pa so ga v obravnavo ustreznim organom.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje