Na čelo UKC Maribor znova Vojko Flis

Slovenija 01. Okt 202307:12 1 komentar
Vojko Flis
Vojko Flis (Foto: Sobotainfo/BOBO)

Vodenje Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor kot vršilec dolžnosti prevzema Vojko Flis, zamenjal bo dosedanjega direktorja Antona Crnjaca. Flis je mariborsko bolnišnico vodil že med leti 2017 in 2021.

Vodenje Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor danes kot vršilec dolžnosti direktorja prevzema Vojko Flis. Drugo največjo slovensko bolnišnico je že vodil v obdobju med junijem 2017 in junijem 2021.

Do menjave na čelu kliničnega centra prihaja potem, ko je svet zavoda julija z dosedanjim direktorjem Antonom Crnjacem sklenil sporazum o prenehanju funkcije. Začasno vodenje do imenovanja novega direktorja s polnimi pooblastili pa je s 1. oktobrom, za največ šest mesecev, poveril nekdanjemu direktorju Vojku Flisu.

Flis je žilni kirurg in od lanskih lokalnih volitev mestni svetnik Gibanja Svoboda v Mariboru. Na omenjenih volitvah je bil tudi kandidat Gibanja Svoboda za mariborskega župana, a je z osvojenimi 20 odstotki glasov podpore pristal šele na tretjem mestu.

Iz UKC Maribor je odšel poleti 2021, ko je direktorsko mesto zasedel Crnjac. Po izteku štiriletnega mandata direktorja se ni odločil za vnovično kandidaturo in Crnjac je bil takrat edini kandidat za direktorja.

Crnjac, ki je neuradno blizu SDS, poudarja, da je UKC Maribor v dveh letih njegovega vodenja izplaval iz rdečih številk. Ocena poslovanja zavoda v prvih sedmih mesecih letošnjega leta kaže presežek prihodkov nad odhodki v višini dobrega dva milijona evrov, kar je po njegovih besedah najboljši poslovni rezultat te ustanove v zadnjih 15 letih.

Kdaj bo svet zavoda, ki ga po novem vodi Marjan Mačkošek, objavil nov razpis za direktorja s polnimi pooblastili, ni znano. Crnjaca so razrešili še pod vodstvom prejšnjega predsednika Aleša Šabedra.

Strokovna direktorica kliničnega centra ostaja Nataša Marčun Varda, ki je ta položaj zasedla marca lani. Nadomestila je Matjaža Vogrina, ki je bil strokovni direktor v času, ko je bil generalni direktor Flis.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje