Na Obrežju našli mrtvo žensko: ob njej sta bila dva kitajska državljana

Črna kronika 20. Dec 202312:44 > 16:40
arbitraža meja
PROFIMEDIA

Novomeški policisti so zjutraj dobili informacijo, da na parkirišču za tovornjake na mejnem prehodu Obrežje leži ženska, ki ne kaže znakov življenja. Ob mrtvi ženski sta bila še dva državljana Kitajske, ki sta po domnevah policije potovala s pokojno, enega od njiju pa so reševalci zaradi slabega počutja odpeljali v bolnišnico. Sanitetna obdukcija je pokazala, da je ženska umrla naravne smrti.

S Policijske uprave Novo mesto so sporočili, da so bili okoli 8. ure obveščeni, da na parkirišču za tovornjake na mejnem prehodu Obrežje leži ženska, ki ne kaže znakov življenja. “Policisti so takoj odšli na kraj, zavarovali območje, na kraj so bili poklicani tudi reševalci,” so v policijski upravi opisali jutranje dogajanje.

Reševalci so lahko le še potrdili smrt, na truplu pa policija ni našla znakov nasilja. Zdravnik iz Splošne bolnišnice Brežice je za pokojno odredil sanitarno obdukcijo, poldanski rezultati pa so potrdili, da ženska ni umrla nasilne smrti.

“Reševalci so v bolnišnico zaradi slabega počutja odpeljali tudi enega od dveh državljanov Kitajske, ki sta bila ob mrtvi ženski in za katera domnevamo, da so potovali skupaj,” so še sporočili iz uprave.

Po njihovih besedah so na kraj napotili še ogledno skupino Sektorja kriminalistične policije PU Novo mesto, kriminalisti pa intenzivno kriminalistično preiskavo nadaljujejo. “S pomočjo prevajalca bodo opravili razgovore z državljanoma Kitajske in poskušali ugotoviti vse okoliščine, identiteto pokojne in njuno identiteto. Z ugotovitvami bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.”