Na Krasu več kot tisoč gasilcev z vseh koncev Slovenije

N1 video 20. Jul 202217:06 > 22:17 0 komentarjev

Na Kras so v sredo popoldan prispele tudi gasilske okrepitve z vseh koncev Slovenije, z obsežnim požarom se je tako borilo več kot tisoč gasilcev. Evidenco vseh gasilcev pa je težko voditi, je za N1 povedal Ervin Čurlič iz regijskega štaba Civilne zaščite za severno Primorsko, saj je situacija zelo zahtevna. Stanje na terenu je kot kaotično že pred tem opisal vodja intervencije Simon Vendramin.

Z velikim požarom, ki se je na območje Krasa v sredo bliskovito razširil z italijanske strani, se je čez dan borilo več kot tisoč gasilcev. Okrog 17. ure so na območje prispele nove gasilske okrepitve z vseh koncev Slovenije. “Sicer je težko voditi evidenco gasilcev, ker je vse skupaj postalo zelo zahtevno,” je za N1 dejal Ervin Čurlič iz regijskega štaba Civilne zaščite za severno Primorsko.

Pred tem je tudi vodja intervencije Simon Vendramin za N1 dejal, da mu celoten obseg požara in stanje vasi, kamor se je požar razširil, ni znan, saj je “stanje na terenu zelo kaotično”, potrdil pa je, da bo na terenu skupno zagotovo več kot tisoč gasilcev.

“Niti pod razno nam danes ne bo uspelo pogasiti požara. Upajmo samo, da to ne bo najhujši požar v zgodovini Slovenije, ker ga še ni konec,” pa je za N1 dejal Poveljnik Civilne zaščite Srečko Šestan.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!