Na RTVS zdaj iščejo še odgovornega urednika za 2. program

Slovenija 02. Avg 202214:207 komentarjev
Delite:
RTV Slovenija
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Radiotelevizija Slovenija (RTVS) je objavila razpis za odgovornega urednika informativnega programa na 2. programu Televizije Slovenija (TVS). Rok za prijavo je 16. avgust.

Kandidati za mesto odgovornega urednika informativnega programa na 2. programu Radiotelevizije Slovenija (RTVS) morajo biti slovenski državljani, imeti morajo univerzitetno izobrazbo, aktivno pa morajo znati najmanj en svetovni jezik. Imeti morajo najmanj pet let delovnih izkušenj z referencami o uspešnosti v kulturnoumetniški dejavnosti oziroma dejavnosti v množičnih občilih ter organizacijske in vodstvene sposobnosti. Poleg tega morajo poznati problematiko RTV-dejavnosti.

Ne smejo biti poslanci DZ ali funkcionarji katere od političnih strank, prav tako ne smejo imeti lastniških deležev ali trajnih pogodbenih stikov s pravnimi osebami, ki poslovno sodelujejo z RTVS.

Odgovorni urednik bo skrbel za snovanje in produkcijo v okviru informativnega programa na 2. televizijskem programu, ki vključuje tudi parlamentarni program na TVS. Hkrati bo finančno, programsko, kadrovsko in produkcijsko odgovoren za realizacijo omenjenega informativnega programa. Prav tako bo odgovoren za uresničevanje uredniške politike in porabo finančnih sredstev skladno s programskimi zasnovami in sprejetim programsko produkcijskim načrtom.

Za pravočasne bodo šteli prijave, ki bodo prispele v vložišče javnega zavoda do vključno 16. avgusta oziroma bodo najpozneje 16. avgusta oddane na pošto s priporočeno pošiljko.

Generalni direktor RTVS Andrej Grah Whatmough bo izbranega kandidata imenoval na predlog direktorja TVS Uroša Urbanije ob pogoju pozitivnega mnenja večine programskih delavcev v uredništvu oziroma po pridobitvi soglasja programskega sveta RTVS, je še navedeno v razpisu.

Delitev televizijskega informativnega programa na dve uredniško-producentski enoti, in sicer na uredništvo prvega in na uredništvo drugega programa, so predvidele spremembe statuta zavoda, ki jih je nadzorni svet sprejel 25. maja. Vodstvo zavoda je zatem pojasnilo, da se bo delitev televizijskega informativnega programa na dve uredniško-producentski enoti formalno zgodila v šestih mesecih po sprejetju statuta.

Novinarji dozdajšnjega enotnega televizijskega informativnega programa so nasprotovali delitvi, saj so jo videli kot delitev novinarjev po svetovnonazorskem prepričanju. Po njihovem mnenju bi bilo bolj smiselno, da bi se okrepil enotni televizijski informativni program.

RTVS je poleg omenjenega objavil še nekaj drugih razpisov, in sicer za urednika novih medijev in socialnih omrežij v Multimedijskem centru RTVS in za novinarja informativnega programa TVS.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar