Na severovzhodu znova toča: v okolici Maribora je bila debela kot oreh

Slovenija 28. Maj 202214:26 > 14:32 0 komentarjev
Toča OŠ Rogatec
Slika je simbolična (OŠ Rogatec)

Po sredi, ko je v številnih krajih v vzhodnem in severovzhodnem delu Slovenije neurje povzročilo veliko škode, je petkov zvečer prinesel nov pester vremenski program. Toča je padala predvsem v okolici Maribora.

Le dva dni po hudih neurjih, ki so največ škode povzročila v Rogatcu, je Slovenijo znova zajela fronta, ki je prinesla številna neurja, močan veter in ponekod tudi točo. Za oreh debela je padala v Pesnici pri Mariboru, o njej pa so poročali tudi v Dupleku.

Neurja so zajela predvsem severovzhodni del države, veliko dela pa so znova imeli delavci  cestnih ter komunalnih služb več dela v občinah Duplek, Kungota, Lenart, Pesnica, Sveti Jurij v Slovenskih Goricah, Šentilj, Gornja Radgona, Hodoš, Sveti Jurij ob Ščavnici, Gorišnica, Ormož in Muta. Po zbranih podatkih centrov za obveščanje je bilo zabeleženih 33 dogodkov.

Zaradi močnega vetra in razmočenih tal se je podrlo večje število dreves, poškodovana sta dva droga električne napeljave in odkritih nekaj streh objektov. Meteorna voda je zalila nekaj objektov in cestišč. Gasilci 22 prostovoljnih gasilskih društev so predvsem iz stanovanjskih in drugih objektov črpali vodo, postavljali protipoplavne vreče, prekrivali poškodovane strehe objektov, odstranjevali podrta drevesa in sanirali cestišča.

V nedeljo naj bi po napovedih Agencije RS za okolje (Arso) padavine ponehale. Veter bo slabel. V ponedeljek bo večinoma sončno, popoldne bodo v notranjosti možne posamezne plohe. Nekoliko topleje bo. V torek bo spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami, poroča Agencija RS za okolje (Arso).

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!