Na shodu tudi prepir zaradi transparenta “zloraba upokojencev”

Slovenija 01. Mar 202316:31 46 komentarjev
Na shod upokojencev prišli tudi obiskovalci s transparenti, ki nasprotujejo
N1

Drugega shoda upokojencev se je udeležilo tudi nekaj posameznikov, ki so z napisi na transparentih sporočali, da je protest "zloraba upokojencev". Med njimi in nekaterimi ostalimi protestniki se je vnel prepir, posameznikom so iz rok začeli trgati transparente.

Drugega protesta upokojencev, ki sta ga na Trgu republike organizirala društvo Inštitut 1. oktober in Civilna iniciativa Glas upokojencev pod vodstvom nekdanjega poslanca SDS in tržiškega župana Pavla Ruparja, se je udeležila tudi skupina posameznikov, ki je z napisi na transparentih protestu nasprotovala.

Sporočali so, da je protest “zloraba upokojencev”, zaradi prenosa v živo na prvem programu Televizije Slovenije pa so s transparenti sporočali tudi “odstavite (Uroša op .a.) Urbanijo“. Med posamezniki, ki so nosili tovrstne transparente, sta bila tudi Brane Solce in Sanja Fidler, redna obiskovalca kolesarskih protivladnih protestov v času vlade Janeza Janše.

Na shod upokojencev prišli tudi obiskovalci s transparenti, ki nasprotujejo Na shod upokojencev prišli tudi obiskovalci s transparenti, ki nasprotujejo
N1
Na shod upokojencev prišli tudi obiskovalci s transparenti, ki nasprotujejo Na shod upokojencev prišli tudi obiskovalci s transparenti, ki nasprotujejo
N1

Preberite še: Pavel Rupar: Ne želite si, da iz te množice naredimo stranko upokojencev

Posamezne udeležence shoda so omenjeni transparenti zmotili in želeli so jih iztrgati iz rok nosilcev, vnel se je prepir. Stopnjevanje napetosti so preprečili nekateri ostali protestniki in policisti. Na posnetku je mogoče videti tudi novinarja Luko Perša (nekdanji novinar Nova24, zdaj novinar na Prava.si), ki je prisostvoval pri mirjenju napetosti med obema skupinama.

Kot je za N1 povedal eden od obiskovalcev protesta, ki je prinesel transparent, jih je policija zgolj popisala. “Imam svoje mnenje o shodih, sam sem aktiven državljan in glede na to, da sem prišel s svojim transparentom, me seveda hočejo odstraniti. Poskušal bom vztrajati, zaenkrat ni bilo nobenega hujšega nasilja,” je dejal.

Meni, da gre v primeru shoda za zlorabo upokojencev “za namene nekih politik, za katere ne morem reči, da so slabe ali pa dobre”.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje