Na sojenju Softiću še brez mnenja o njegovi prištevnosti

Slovenija 15. Nov 202312:59 0 komentarjev
Sodišče
Fotografija je simbolična. (Foto: Srdjan Živulović/BOBO)

Na sojenje Damirju Softiću, obtoženemu umora 26-letnika februarja letos v Murski Soboti, danes ni bilo izvedenca psihiatra. Ta je sicer mnenja, da je bil Softić med dejanjem neprišteven, zato je tožilec spremenil obtožnico. Je pa danes pričala izvedenka patologije Tina Čakš Golec, ki je povedala, da je žrtev umrla zaradi izkrvavitve.

Na današnjo obravnavo na Okrožnem sodišču v Murski Soboti sta bila vabljena sodna izvedenca, a se je izvedenec psihiater, ki je Damirja Softića pregledoval v priporu, zaradi bolniške odsotnosti opravičil. Po pregledih v priporu je sicer psihiater ocenil, da je bil Softić med dejanjem neprišteven.

Na podlagi omenjene ocene je tožilec spremenil obtožnico in predlagal, da Softiću izrečejo varnostni ukrep obveznega psihiatričnega zdravljenja v zdravstvenem zavodu. Če bo sodišče temu sledilo, Softića ne čaka zapor, ampak zdravljenje.

Izvedenka patologije Čakš Golec, ki je pregledala truplo žrtve, pa je danes pred sodiščem povedala, da je 26-letnik umrl zaradi najmanj 30 vbodnih ran po vsem telesu. Smrtna je bila rana v prsnem košu, zaradi katere je izkrvavel.

Na sodišče je danes prišel tudi obtoženi Softić, ki je od februarja v priporu. Dejal je, da je glede dogodka že vse povedal ter da se bo branil z molkom. Naslednjih obravnav se ne želi udeležiti, zato bodo opravljene brez njegove navzočnosti. Sodnik Stanislav Jug je naslednjo obravnavo sklical za 11. oziroma 20. december, odvisno od zdravstvenega stanja izvedenca psihiatra, ki ga želijo zaslišati glede prištevnosti obtoženega.

Umor se je zgodil 5. februarja v Slomškovi ulici v Murski Soboti. Softić je obtožen, da je med prepirom zabodel 26-letnika, nato pa s kraja pobegnil. Zabodeni je zaradi poškodb kmalu zatem na kraju umrl, Softića pa so policisti istega dne izsledili in prijeli.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!