Na sredinem shodu policija pridržala pet oseb, dva policista lažje poškodovana

Slovenija 30. Sep 202115:04 > 20:21 0 komentarjev
Protesti 29. 09. 2021
Uroš Kokol/N1

Policijska uprava Ljubljana je pri včerajšnjem varovanju sodelovala z različnimi policijskimi enotami tako z območja Ljubljane kot vseh ostalih policijskih uprav, posebno enoto policije, konjenico, policisti vodniki službenih psov in letalsko policijsko enoto.

Na včerajšnjem neprijavljenem protestu je policija za časa shoda pridržala pet ljudi. Štiri so pridržali skladno z zakonom o nalogah in pooblastilih policije, eno pa skladno z zakonom o prekrških. Eni osebi so pristojni zasegli nevaren predmet, ki ga ni dovoljeno prinašati na shod.

Policija je včeraj v okviru varovanja neprijavljenega shoda po do zdaj zbranih podatkih zaznala tudi dve kršitvi zakona o javnih zbiranjih, saj je bil shod neprijavljen, zbiranje obvestil o kršitvah še poteka. Zoper 52 oseb policisti vodijo postopke o prekršku zaradi kršitev zakona o javnem zbiranju in zakona o javnem redu in miru, ter zoper dve osebi zaradi kršitve zakona o osebni izkaznici, so še sporočili s PU Ljubljana.

Policija obravnava tudi dve kaznivi dejanji napada na uradno osebo, ki opravlja naloge varnosti, pri čemer sta bila dva policista lažje poškodovana. Prav tako obravnava tri primere kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari. V enem primeru gre za poškodovanje službenega vozila in v dveh za poškodovanje stekel na objektih. Na PU Ljubljana zbiranje obvestil še nadaljujejo.

Več o dogajanju na protestih:

> PROTESTNIKI TUDI AGRESIVNI, OVIRAJO DELO N1
>> TRENUTEK, KO JE POLICIJA UPORABILA VODNI TOP IN SOLZIVEC
>> PROTESTNIKI ZAPRLI SEVERNO OBVOZNICO IN CESTE PO LJUBLJANI
>> MOČAN POK NA TRGU REPUBLIKE
>> PO SEDMIH URAH PROTESTNIKE ODGNALI POLICISTI IN DEŽ

Policijska uprava Ljubljana je pri včerajšnjem varovanju sodelovala z različnimi policijskimi enotami tako z območja Ljubljane kot vseh ostalih policijskih uprav, posebno enoto policije, konjenico, policisti vodniki službenih psov in letalsko policijsko enoto. Število policistov, ki so aktivno sodelovali pri varovanju, se je sprotno prilagajalo glede na
varnostne razmere na terenu, so še sporočili z ljubljanske policije.

Hojs: Policija bi morala z večjo aktivnostjo preprečiti vdor protestnikov na obvoznico
Minister Aleš Hojs je za Planet TV ocenil, da bi morala policija vdor protestnikov na obvoznico preprečiti z večjo fizično agresijo in aktivnostjo. Za delo policije je po njegovih besedah sicer odgovoren generalni direktor, sam pa se lahko čuti odgovornega le v tem, da ni bolj zagovarjal svojega stališča, da je naloga policije delanje reda. STA

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!