Najbolj odmevne izjave predsednice Nataše Pirc Musar v intervjuju za N1 (VIDEO)

N1 video 13. Jan 202417:33 15 komentarjev

Zakaj je intervju predsednice Nataše Pirc Musar za N1 tako razburkal slovensko javnost? Na tem mestu so zbrane vse najbolj odmevne izjave iz njenega prvega letošnjega intervjuja. Vladajočo stranko Gibanje Svoboda je močno zmotila predsedničina ocena, da bi moral premier Robert Golob odstopiti, če KPK v primeru Bobnar ugotovi, da je kršil integriteto. Nika Kovač pa se je ostro odzvala na njeno retorično vprašanje, ali si na mestu predsednika želimo kralja ulice.

V odmevnem intervjuju, ki je razburil zlasti največjo vladno stranko Gibanje Svoboda, je predsednica republike Nataša Pirc Musar za N1 govorila o vseh pomembnejših aktualnih dogajanjih.

O reformah, ki so zastale, hitrih menjavah ministrov, sestankih z Gregorjem Golobičem, opravičilu ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću, stroških svojega moža Aleša Musarja in o tem, kaj je po njenem odstopu z mesta podpredsednice Svobode rekla predsednici državnega zbora in svoji prijateljici Urški Klakočar Zupančič. Izvedeli smo tudi, katere predvolilne obljube ni izpolnila. Na njene izjave – najbolj odmevne so zbrane v zgornjem posnetku – se je medtem zelo ostro odzvala tudi direktorica Inštituta 8. marec Nika Kovač.

Predsednica Pirc Musar je namreč pri vprašanjih o stroških prvega soproga Aleša Musarja med drugim dejala tudi: “Ne gre za to, ali je nekdo premožen ali ne. Kot je nekdo zapisal na Facebooku, ali na tej poziciji želite kralja ulice? Pa vse dolžno spoštovanje do kraljev ulice, ampak gre za to, da ob tem delu, ki ga opravljam in ki ga opravlja tudi Aleš, nastajajo stroški. In zakonodaja je v tem segmentu jasna, pripada mu povračilo stroškov.”

Kralji ulice si zaslužijo spoštovanje in podporo, ne pa pokroviteljstva

Nika Kovač je na omrežju Facebook zapisala, da je predsednica o kraljih ulice govorila žaljivo in pokroviteljsko: “Živite dobro, dostojno življenje. Takšna pa ni zgodba kraljev ulice. Predsednica, marsikdo izmed njih se je rodil v grozljivih pogojih. Nekateri so bili izbrisani, druge je prizadela bolezen, tretji so se prebili čez druge preizkušnje. Marsikdo izmed njih je izobražen in ima družino. Njihovih usod je veliko, njihove usode so različne. Predsednica, kralji ulice pa imajo nekaj skupnega. Vsi so se vključili v program, ki jim pomaga vzpostaviti drugačne pogoje za življenje. Časopise prodajajo, ker želijo nekaj zaslužiti. Časopise prodajajo, ker si želijo dela, ker želijo izboljšati kakovost svojega življenja. Predsednica, kralji ulice si zaslužijo vaše spoštovanje in podporo, ne pa pokroviteljskega izjavljanja v intervjuju.”

Nika Kovač
Foto: Črt Piksi

Celoten intervju s predsednico republike Natašo Pirc Musar si lahko ogledate v spodnjem posnetku:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje