Napihal in “padel” na testu za droge: 47 kazenskih točk in 4.070 evrov kazni

Slovenija 03. Dec 202314:11 4 komentarji
Policija, Kranj, alko test
PU Kranj

Kranjski policisti so malo po polnoči ustavili voznika, ki ni upošteval modrih luči, ob tem pa je storil še več prometnih prekrškov. Alkotest je pokazal 0,67 miligrama na liter, hitri test na prepovedano drogo pa je pokazal prisotnost kokaina. Skupaj si je prislužil 47 kazenskih točk in 4.070 evrov kazni.

Malo po polnoči sta kranjska policista z modro lučjo in sireno ustavljala 47-letnega voznika, ki je na območju Trboj storil več prometnih prekrškov.

Med drugim ni upošteval modre luči in sirene, ni bil pripet z varnostnim pasom in ni upošteval prometne signalizacije.

Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,67 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka, ob tem pa je bil pozitiven tudi hitri test na prepovedano drogo. Ta je pokazal prisotnost na kokain. Strokovni pregled na prepovedano drogo je odklonil.

Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Za vožnjo pod vplivom alkohola in prepovedane droge bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Predvidena globa za prekrška je za vsakega posebej po 1.200 evrov in 18 kazenskih točk. Za ostale prometne prekrške so mu policisti izdali plačilni nalog v znesku 1.670 evrov in 11 kazenskih točk. Tako je predvidena globa za storjene prekrške 4.070 evrov in 47 kazenskih točk, so sporočili kranjski policisti.

Pred tem še en podoben primer

Pred tem so ustavili še 24-letnika na območju Cerkelj na Gorenjskem. Voznik tovornega vozila je imel 0,30 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, tudi pri njem pa je bil pozitiven hitri test na prepovedane droge kokain.

Strokovni pregled na prepovedano drogo je odklonil. Začasno so mu odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Za vožnjo pod vplivom alkohola mu je bil izdan plačilni nalog. Za vožnjo pod vplivom prepovedane droge bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje