Ne, tudi to ni Golobov Twitter profil

Slovenija 20. Maj 202213:34 0 komentarjev
robert golob, lažni profil, twitter
Posnetek zaslona/TWITTER

Kljub temu da je predsednik stranke Gibanje Svoboda Robert Golob zagotovil, da si ne bo ustvaril profila na družbenem omrežju Twitter, se je nabralo že kar nekaj profilov s tem imenom. V stranki poudarjajo, da gre za lažne profile, ki jih večinoma prijavijo. Dodali so, da si bo Golob resnični profil morda ustvaril šele zatem, ko bo tudi uradno postal predsednik vlade.

Že takoj zatem, ko je Robert Golob 26. januarja prevzel vodenje stranke Z.Dej ter sporočil, da se bo po novem imenovala Gibanje Svoboda, je na družbenem omrežju Facebook zaživela stran s tem imenom in pripadajočim logotipom stranke. Iz stranke so nam takrat sporočili, da lažne strani niso prijavili, kljub temu da se je po njihovih besedah v nekaj urah po objavi novega imena pojavilo več lažnih profilov na Facebooku, Instagramu in Twitterju. Prepričani so namreč bili, da se bo zadeva uredila s pomočjo verifikacij uradnih strani.

Od takrat pa se je pojavilo še kar nekaj lažnih profilov, predvsem profilov predsednika stranke Roberta Goloba. Na Twitterju je tako denimo precej aktivnosti na profilu, ki mu sledi več kot 700 uporabnikov, a so nam v stranki pojasnili, da je tudi tega ustvaril nekdo drug in ne najverjetnejši bodoči mandatar. Dodali so, da vse lažne profile običajno prijavijo, saj da že znotraj samega družbenega omrežja Twitter obstaja možnost prijave računa, ki določeni osebi povzroča škodo. S pomočjo prijave znotraj Twitterja so tako denimo enkrat že dosegli, da so enega od lažnih profilov ukinili. Poročali smo sicer, da na Twitterju obstaja tudi parodnični profil Roberta Goloba, ki pa objavlja šaljive tvite.

Na vprašanje, ali bo Robert Golob v bližnji prihodnosti tudi dejansko ustvaril svoj profil na Twitterju, pa so nam odgovorili, da se bo prvak Gibanja Svoboda za to potezo morda odločil za tem, ko bo tudi uradno postal predsednik vlade. Do takrat pa zagotovo ne, so še dodali. Golob je sicer v volilni kampanji dejal, da ne bo imel profila na družbenem omrežju Twitter, saj se želi tako izogniti “skušnjavi hitrih prstov”.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!