Slovenski voznik po hudi nesreči v BiH še v bolnišnici, zaslišanje prestavili

Črna kronika 29. Apr 202214:53 > 19:16
Nesreča Mostar
N1 BiH

V Bosni in Hercegovini se nadaljuje preiskava hude prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena slovenski kombi in cisterna. Voznik kombija, slovenski državljan, je po informacijah N1 BiH še vedno v bolnišnici in pod policijskim nadzorom, zaslišanje pa so prestavili.

V četrtkovi hudi nesreči v okolici Mostarja je življenje izgubil voznik cisterne, ki je zgrmela v jezero Salakovac. Trčil je s kombijem, ki je imel slovenske registrske tablice, v njem pa je bilo osem Slovencev. Kot poroča N1 BiH, naj bi voznik kombija prihajal s Ptuja, trenutno pa je še vedno v bolnišnici in pod policijskim nadzorom. Voznika kombija bi morali danes okrog 17. ure zaslišati na tožilstvu, vendar je dežurni tožilec odločil, da bodo zaslišanje opravili kasneje. Voznik še naprej ostaja v bolnišnici zaradi šoka in lažjih telesnih poškodb, zaslišanje pa bodo opravili šele, ko bodo presodili, da je pripravljen, je za N1 BiH povedala dežurni tožilec Spomenko Jukić.

Nesreča se je zgodila včeraj okrog 16. ure na glavni cesti M-17 v mestu Drežnica pri Mostarju. Po pripovedovanjih očividcev je kombi, ki naj bi ga slovenski državljani najeli v Sloveniji, iz neznanega razloga zapeljal na nasprotni vozni pas. Po prečkanju pasu je trčil v cisterno. Njen voznik, 64-letnik, se je poskušal trčenju izogniti in je zapeljal s ceste v jezero Salakovac. Potapljači so ga našli po več urah iskanja, vendar ni več kazal znakov življenja.

Vseh osem potnikov v kombiju je bilo po nesreči sprejetih v bolnišnico v Mostarju, imeli pa so lažje poškodbe.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.