Odpovedan let na Brniku: potnici globa, a s policijo še ni opravila

Slovenija 18. Jul 202315:08 1 komentar
easyjet
PROFIMEDIA

Potnici, ki je v začetku meseca z nasilnim vedenjem povzročila odpoved Easyjetovega leta z Brnika na britanski Gatwick, je policija takoj po incidentu izrekla 250 evrov globe zaradi nasilnega vedenja. Zdaj pa preiskuje še sum grožnje.

V začetku julija sta se na krovu nizkocenovnika Easyjet dve mlajši potnici močno sprli. Ena od njiju se je vedla nasilno, tudi do članov posadke, zato je posredovala policija.

Dan kasneje so nam drugi potniki pripovedovali, kaj se je dogajalo: med drugim so nam povedali, da naj bi ena potnica napadla sosedo, nato pa še stevardeso, ki jo je želela pomiriti. “Potnica se je obnašala popolnoma nerazumno in zelo hitro je postala agresivna. Slišali smo, da je udarila drugo potnico, opraskala stevardeso, jo pljunila in ugriznila. Stevardesa, ki je dogodek prijavila osebju, je bila vidno pretresena,” je dejala ena od sogovornic.

Že takrat smo pisali, da je policija nasilni potnici izdala plačilni nalog 250,38 evra zaradi nasilnega vedenja. S tem je policija prekrškovni postopek zaključila, kot so nam zdaj pojasnili na kranjski policiji, pa na podlagi prijave fizične osebe zbirajo še obvestila o sumu kaznivega dejanja grožnje. Po informacijah N1 je ovadena ista potnica.

Zadeva je v fazi predkazenskega postopka, policija bo o ugotovitvah poročala tožilstvu. Za kaznivo dejanje grožnje je sicer zagrožena denarna kazen oziroma do pol leta zapora.

Spomnimo, da je posadka zaradi incidenta odpovedala let. Izkrcala je vse potnike, ki so proti Londonu poleteli dan kasneje. Na policiji pravijo, da niti od Easyjeta niti od Fraporta kot upravljalca letališča niso prejeli nobene prijave.

Vodja operativnih storitev pri Fraportu Ljubo Moštrokol o dogajanju na letalu:

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje