Odstranjevanje podvodne mine na Reki: del mesta bodo evakuirali

Slovenija 14. Mar 202311:55 1 komentar
hrvaško mesto reka
PROFIMEDIA

V reškem pristanišču so nedavno odkrili veliko podvodno mino iz druge svetovne vojne. V nedeljo bo stekla akcija njene odstranitve. Del mesta bodo evakuirali, ustavljen bo tudi promet. Trgovine in kavarne bodo ostale zaprte.

Na Reki bodo v nedeljo odstranili veliko podvodno mino iz druge svetovne vojne, ki so jo pred nedavnim odkrili na območju pristanišča, so sporočili iz štaba reške civilne zaščite. V primeru slabega vremena bodo akcijo prestavili na zadnjo nedeljo v mesecu. V času odstranjevanja mine bodo evakuirali dele središča mesta, ustavili pa bodo tudi promet.

Pri odstranjevanju mine bo sodelovalo več sto pripadnikov civilne zaščite, policije ter drugih služb, trajalo pa bo več ur. Začetek in konec akcije bo naznanila zvočna sirena za splošno nevarnost.

V štabu reške civilne zaščite zaradi varnosti prebivalcev niso razkrili točne lokacije mine, so pa sporočili, da je delno vkopana v morsko dno. Zaradi njenih značilnosti in lokacije je niso mogli uničiti na kraju, kjer so jo našli, zato jo bodo prenesli drugam in jo nato deaktivirali.

Ker je reško pristanišče blizu središča mesta, bodo od sobote do nedelje pozno popoldne začasno evakuirali prebivalce območja v bližini lokacije mine. Na širšem območju središča mesta bodo ustavili tudi cestni, železniški in letalski promet ter zaprli trgovine, kavarne in druge gospodarske objekte.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje