Oranžno opozorilo Arsa za del države: nad Slovenijo spet prihaja obilno deževje

Slovenija 29. Okt 202314:39 2 komentarja
Neurje
Uroš Kokol/N1

Ta teden bodo Slovenijo spet prešle izrazitejše vremenske motnje, ki bodo s seboj prinesle obilnejše padavine, je za N1 pojasnil dežurni meteorolog na agenciji za okolje Andrej Velkavrh. Nevihtno vremensko dogajanje bo spet predvsem na zahodu države, kar lahko prinese nove težave. Ker obstajajo možnosti poplav, je Arso za torek za severozahod države razglasil oranžni alarm.

Po tem, ko je Slovenijo v petek prešla burna vremenska motnja, ki je precej nevšečnosti povzročila na zahodu, nas bo po nekajdnevnem premoru že v torek prešla nova fronta.

S seboj bo prinesla obilno deževje, kar lahko povzroči nove težave. Tudi tokrat napovedi kažejo pestro vremensko dogajanje predvsem za zahod države.

Kot je na družbenem omrežju X zapisal meteorolog na Agenciji za okolje (Arso) Blaž Šter nas bodo prešle kar tri izrazitejše vremenske motnje. “Prva v torek, druga v petek in tretja v nedeljo. Ne preseneča, da bo sploh na zahodu padlo zelo veliko dežja. Sprva bo maksimum padavin najverjetneje v Furlaniji-Julijski krajini, že do torka 200–300 milimetrov dežja,” je na družbenem omrežju X zapisal

Kot je za N1 pojasnil dežurni meteorolog na Arsu Andrej Velkavrh, obilne padavine pričakujejo predvsem na zahodu in severozahodu države, predvsem na severnem Primorskem.

Arso je tako za torek zaradi dežja za ta del razglasil oranžno opozorilo, za preostale dele Slovenije pa rumeno.

Foto: Zajem zaslona/ARSO

V petek bo državo prešla še druga in v nedeljo tretja fronta, tudi takrat pa napovedi kažejo veliko padavin, je še pojasnil Velkavrh. Povedal je še, da za zdaj ne kaže, da bi se zelo ohladilo. Po trenutnih napovedih kaže, da se lahko prihodnji teden temperature gibljejo med 15 in 20 stopinj Celzija. Proti koncu tedna je lahko kakšna stopinja manj.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje