Vodni top na protestih škropil vodo in solzivec

Slovenija 05. Okt 202117:06 > 06. Okt 2021 15:15 0 komentarjev

Potem ko so se protestniki s Trga republike začeli pomikati proti centru, je policija aktivirala več policijskih vozil in vodni top, ki je na Slovenski cesti in drugod razganjal protestnike.

Okoli 15. ure so se nasprotniki vladnih ukrepov že četrti teden zapored začeli zbirati na Trgu republike, na katerem je bilo sprva mogoče opaziti le peščico ljudi. Potem ko je reper Zlatan Čordić – Zlatko, ki ga je policija pridržala, udeležence shoda pozval k pohodu po središču Ljubljane, se je policija izredno hitro odzvala.

Več o dogajanju:
>>> SREDIŠČE PRESTOLNICE V OBLAKU DIMA IN SOLZIVCA
>>> IZGREDNIKI POSKUŠALI VDRETI V REDAKCIJO N1
>>> KJE JE ZORAN STEVANOVIĆ?
>>> POLICIJA PRIDRŽALA REPERJA ZLATKA
>>> TRENUTKI, KO SO STVARI DOKONČNO UŠLE IZPOD NADZORA

Iz smeri Bleiweisove in Celovške ceste se je nekaj trenutkov po tem, ko so protestniki krenili na pohod, zapeljalo več policijskih vozil, med njimi vodni top. Policija je množico pozvala, naj se razide, prvič pa je bil vodni top, ki je s curki vode in s solzivcem razganjal protestnike, uporabljen na Slovenski cesti. V poznejših urah je nato policija zaradi razkropljenosti skupin vodni top uporabila še večkrat.

Specialno vozilo z vodnim topom, ki ga je policija prevzela leta 2017, ima poleg zmogljivejšega vodnega topa tudi videonadzorni sistem, na njem je tudi megafon. Top poleg obarvanega vodnega curka omogoča uporabo solzivca. Vozilo je dobavilo podjetje Rosenbauer iz Gornje Radgone, ki je bilo izbrano v odprtem postopku javnega naročanja. Vrednost vozila znaša skoraj 1.200.000 evrov.

Vodni top

Dogajanje je bilo najbolj napeto slabe štiri ure po začetku protestov, ko je policija poostrila prisotnost na križišču Bleiweisove in Celovške ceste, kjer je protestnike, ki so prihajali iz Tivolija, pričakali vodni top in posebne enote policije. Pridružila se jim je tudi policijska konjenica, izgredniki pa so v policiste začeli metati bakle in kamenje.

Ob 20. uri so v središču Ljubljane vztrajale le še manjše skupine izgrednikov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!