Pirc Musar objavila podatke o premoženju: “Nimam česa skrivati in ni me sram”

Slovenija 01. Jul 202218:08 7 komentarjev
Nataša Pirc Musar
Aljaž Uršej/N1

Odvetnica Nataša Pirc Musar, ki je napovedala kandidaturo za predsednico države, je na spletni strani predsednica.bo objavila informacije o svojem in moževem premoženju. "Transparentnost je bila od nekdaj moja vrednota in dostop do informacij javnega značaja prva človekova pravica, ki sem jo zagovarjala," je ob tem sporočila prek Twitterja.

Nataša Pirc Musar, ki je napovedala kandidaturo za predsednico države, je na spletni strani objavila podatke o svojem premoženju. Kot je povedala za N1, je k objavi podatkov o svojem in moževem premoženju nihče ni nagovoril, je pa na to temo dobila že nekaj vprašanj. “Podatke sem javno objavila, ker se mi tako zdi prav. V vsaki volilni kampanji se sicer pojavljajo vprašanja o premoženju,” nam je povedala.

Kot je dodala Pirc Musar, “nima česa skrivati”. “Izhajam iz revne družine. Kar sem ustvarila, sem s svojo glavo in svojim znanjem. Svojega premoženja me ni sram,” je dodala.

Prav tako nam je pojasnila svojo odločitev, da objavi tudi moževo premoženje. “Z možem sva poročena 21 let, to je najino skupno premoženje,” je dejala in dodala, da drugih kandidatov za predsednika ne bo pozivala k objavi tovrstnih podatkov. “Vsak naj se odloči sam. To je bila moja osebna odločitev, nihče me ni pozival, naj objavim podatke,” je pojasnila.

Na spletni strani predsednica.bo je Pirc Musar navedla, da ima v bankah 30.000 evrov prihrankov, njen mož Aleš Musar pa 10.000 evrov. Finančne naložbe v lasti Pirc Musar po njenih navedbah znašajo 243.000 evrov, njenega moža pa 800.000. Pirc Musar ima v lasti 145 delnic družbe Krka d.d., vozi Mercedes E 220 karavan, ki ga ima v najemu, in motor Kawasaki Vulcan S. V lasti ima lastniški delež naslednjih podjetij: Odvetniška družba Pirc Musar & Lemut Strle, o.p., d.o.o.; Info hiša d.o.o.; in Ruska dača d.o.o.

Aleš Musar medtem vozi Peugeot 508 karavan, ki ga ima v najemu, ter si lasti delež v podjetjih Aulon GmbH, ki je vlagatelj v družbo Ruska dača d.o.o., in Auratus d.o.o.

Kot je še navedeno na spletni strani, sta zakonca prav tako lastnika družinske hiše v Radomljah in v Ljubljani.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje