Po državi klestila neurja s točo

Slovenija 22. Maj 202208:08 > 08:14 0 komentarjev
toča, tuhinjska dolina
Facebook/Neirje.si (Dejan Pirš)

Državo so v soboto popoldne zajele hude nevihte: ena nevihtna celica je bila v Zasavju, druga v Podravju. Na teh območjih so bila huda neurja z močnim vetrom, ponekod tudi točo.

V soboto je Agencija Republike Slovenije za okolje (Arso) oranžni alarm za nevihte v severovzhodnem delu Slovenije. Te so popoldne in zvečer zajele velik del države; ena nevihtna celica se je nahajala v Zasavju, druga v Podravju. V Podravju je Arso izdal vijolični alarm za nevarnost pojavljanja toče.

Toča je bila najbolj silovita v Tuhinjski dolini, o njej pa poročajo tudi iz okolice Trojan.

Na severovzhodu države toče sicer ni bilo, so pa morali gasilci v Podravju zaradi neurja množično posredovati. V občinah Destrnik, Markovci, Gorišnica in Ptuj so bila aktivirana prostovoljna gasilska društva, skupaj 11 društev. Ti so meteorno vodo, ki je zalila kleti, črpali iz petnajstih objektov. Na območju Ptuja so gasilci prav tako pokrili eno odkrito streho, odstranili tri podrta drevesa in očistili cestišče, poroča Uprava RS za zaščito in reševanje.

Na Veliki planini pa je strela udarila v skupino ljudi, je poročal Radio Slovenija. Kot je povedal Andrej Bolčina iz uprave za zaščito in reševanje, je na planini Dol pri Veliki planini strela udarila v gručo ljudi. Intervencija je bila preklicana, saj so bili nepoškodovani in so se sami vrnili v dolino, je dejal.

Arso za danes ni izdal nobenega vremenskega opozorila.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!