Znak za zavijanje v desno spet na svojem mestu

Slovenija 26. Avg 202110:18 > 10:53 0 komentarjev
Znak za zavijanje desno pri rdeči
Aljaž Uršej/N1

Pred tednom dni so v Ljubljani postavili prvi prometni znak, ki voznikom dovoljuje zavijanje v desno ob rdeči luči na semaforju. Po le šestih dneh opravljanja svoje vloge je znak izginil. Na Direkciji RS za infrastrukturo so nam povedali, da je šlo za vandalizem, a da so že namestili novega. Prijave kraje na policiji niso prejeli.

19. avgusta je bil v Ljubljani na križišču Celovške ceste in Kolesarske poti postavljen prvi prometni znak, ki voznikom dovoljuje zavijanje v desno ob rdeči luči na semaforju. A že včeraj na križišču tega znaka ni bilo več

Za podrobnejša pojasnila smo se obrnili na Direkcijo RS za infrastrukturo, kjer so nam povedali, da je znak res bil ukraden, rekoč, da je šlo za vandalizem. Novega so že namestili, dodali pa so še, da posebnih ukrepov za dodatno zavarovanje znaka nimajo v načrtu. “Ne bomo postavili vaške straže,” so dejali. Izginotja znakov sicer niso tako redka, pogosto izginejo tisti, ki označujejo omejitev hitrosti na 50 oziroma 60 kilometrov na uro.

Na PU Ljubljana so nam povedali, da prijave o izginotju oziroma kraji znaka niso prejeli in o tem niso bili obveščeni.

Ekipa N1 je nov prometni režim preizkusila kmalu po postavitvi semaforja:

zavijanje desno ob rdeči luči
N1

O tem, kakšna so pravila za zavijanje v desno ob rdeči luči, pa več v članku: Zavijanje v desno pri rdeči luči: kakšna so pravila?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!