Po poslanskem vprašanju, ki je dvignilo prah, se je oglasila tudi Alenka Jeraj

Slovenija 05. Apr 202319:32 7 komentarjev
Razrešitev igor zorčič
Žiga Živulović jr./BOBO

Poslanka SDS Alenka Jeraj je podrobneje pojasnila ozadje svojega poslanskega vprašanja, katerega vsebino je policija označila za neresnično. Dejala je, da bi vprašanje, v katerem je "ilegalne migrante" na območju Ljubljane označila za osumljence 57 primerov posilstva, lahko zastavila nekoliko drugače, a da ji vprašanja sploh ne bi bilo treba postavljati, če bi slovenska policija podatke in statistiko javno objavljala.

Pisno poslansko vprašanje poslanke stranke SDS Alenke Jeraj, ki ga je konec marca naslovila na vlado Roberta Goloba, je razburilo slovensko javnost. Jeraj je namreč zapisala, da je: “Po zanesljivih neuradnih podatkih policije je policija v letošnjem letu (torej v treh mesecih) samo na območju Ljubljane obravnavala že 57 primerov posilstev, kjer je osumljeni storilec ilegalni migrant.”

V torek je policija njene navedbe odločno zavrnila, jih označila za neresnične in povedala, da ne temeljijo na dejanskih podatkih.

Jeraj se je na izjavo in polemiko, ki jo je ta povzročila, najprej odzvala na sredini seji odbora za kulturo. “Morala bi malce bolj natančno napisati, da je to krožilo po socialnih omrežjih, zato sem tudi na to temo postavila poslansko vprašanje. Je pa morda bilo videno kot trditev, a jaz tega ne trdim, ampak policija v zadnjem času teh podatkov ne objavlja več in sprašujem se zakaj,” je na seji odbora, kjer so sicer obravnavali predlog priporočil za krepitev vrednot slovenske osamosvojitve, pojasnila poslanka SDS

Pojasnilo je nato še enkrat podala tudi v sporočilu za javnost, kjer je zapisala, da jo veseli odmevnost poslanskega vprašanja. “Predvsem pa me veseli dejstvo, da je policija vendarle tudi z javnostjo delila podatke glede števila posilstev na območju Ljubljane. Nenazadnje je to samo bistvo poslanskih vprašanj, pridobiti odgovore in podatke,” je zapisala Jeraj. Dodala je še, da od vlade še vedno pričakuje odgovor na vprašanje, ali kontrole na meji sploh delujejo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje