Po sonce danes na sever države. Kdaj prihaja dež?

Slovenija 30. Dec 202301:00
bled, vreme
Foto: PROFIMEDIA

Zadnja sobota v letu bo v večjem delu države pretežno oblačna, prebivalce severa in severovzhoda Slovenije pa čaka sončen dan. Najvišje jutranje temperature bodo od 0 do 7 stopinj, čez dan se bo segrelo vse do 14 stopinj Celzija.

Pred nami je zadnji letošnji konec tedna. Kakšno vreme nas čaka?

Na severu in severovzhodu države bo sobota vse od jutra obsijana s soncem, v drugih delih države bo danes zmerno do pretežno oblačno. Jutranje temperature se bodo po večini Slovenije gibale med lediščem in 7 stopinjami Celzija. Na severu se bo zjutraj ohladilo do -3 stopinje Celzija, ob morju bodo termometri pokazali 9 stopinj.

Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 14 stopinj Celzija, v severnih krajih okoli 7 stopinj, napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso).

Nekoliko manj sončna bo nedelja, saj se bo do jutra povsod pooblačilo, nato bo državo postopoma zajel dež. Zjutraj bo lahko že začelo rahlo deževati na severu, do večera se bodo padavine okrepile in v noči na ponedeljek predvidoma zajele večji del Slovenije. Prehod v novo leto bo tako po večini države minil v znamenju dežja.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.