Po tednu dni znak za zavijanje ob rdeči luči izginil

Slovenija 25. Avg. 202112:50 > 16:152 komentarja
Delite:

Potem ko je bil v Ljubljani pred slabim tednom postavljen prvi prometni znak, ki voznikom dovoljuje zavijanje desno ob rdeči luči na semaforju, je znak danes izginil. Kot so nam pojasnili na ljubljanski policijski upravi, policija o dogodku ni bila obveščena, niti ni prejela nobene prijave.

19. avgusta je bil v Ljubljani na križišču Celovške ceste in Kolesarske poti postavljen prvi prometni znak, ki voznikom dovoljuje zavijanje desno ob rdeči luči na semaforju. A danes na križišču tega znaka ni več.

Za podrobnejša pojasnila, ali je bila zoper izginotje znaka podana kakšna prijava na policijo in ali so znane okoliščine izginotja prometne signalizacije, smo se obrnili na ljubljansko policijsko upravo. Kot so nam odgovorili, Policijska uprava Ljubljana do zdaj o dogodku ni bila obveščena, niti ni prejela nobene prijave o tem.

Vprašanja smo naslovili tudi na infrastrukturno ministrstvo, odgovorov še nismo prejeli.

Večja obveza za voznike

Spomnimo sicer, da je bil znak po besedah državnega sekretarja na ministrstvu za infrastrukturo Aleša Miheliča postavljen zaradi večje pretočnosti prometa. Da pa ta možnost pomeni večjo obveznost za voznike, pa je ob postavitvi poudaril Jože Hribar iz Agencije za varnost prometa (AVP).

Semafor znak v desno
Foto : ¸N1

“Preden se voznik odloči za ta manever, se mora dobro pripraviti. Biti mora pozoren na vse udeležence v prometu in se prepričati, da lahko to stori varno,” je poudaril. Če križišče ni prosto, voznik, ki ima rdečo luč, ne zavije, je med drugim še dejal Hribar.

O tem, kakšna so pravila za zavijanje v desno ob rdeči luči, pa več v članku: Zavijanje v desno pri rdeči luči: kakšna so pravila?

Komentari

Vaš komentar