Po tragični nesreči v parku WOOP! strožja pravila. Bo profesionalni del zaprt?

Slovenija 25. Nov 202207:29
Woop
WOOP!

Zaradi nedavne tragične nesreče so v ljubljanskem trampolinskem parku še enkrat preverili vse varnostne protokole in preventivno uvedli še nekaj dodatnih varnostnih ukrepov. Usoda profesionalnega dela parka, v katerem se je zgodila tragedija, za zdaj ostaja nejasna.

Po nedavni tragični nesreči, ko se je v profesionalnem delu ljubljanskega trampolinskega parka WOOP! usodno poškodoval 22-letni akrobat, so v parku še enkrat pregledali vse varnostne protokole in preventivno sprejeli nekaj dodatnih varnostnih ukrepov v rekreativnem delu.

Kot nam je opisala bralka, so na nedavnem praznovanju rojstnega dne otrokom razložili, da so zaradi nesreče, ki se je sicer zgodila v za profesionalne treninge namenjenih prostorih, nekoliko strožja pravila. “Tako so otroci v peno lahko skakali, niso pa smeli delati salt, prav tako so umaknili trapez,” je povedala.

Direktor trampolinskega parka WOOP! Miran Razoršek je za N1 potrdil, da so zaradi tragičnega dogodka še enkrat pregledali vse varnostne protokole in hkrati sprejeli nekatere ukrepe za določene dele atrakcij. “Otroci lahko še vedno izvajajo salte, vendar le na določenem mestu, v splošnem delu parka, ki je namenjen in oblikovan za take skoke. To je gimnastična jama s penami, v kateri lahko skakalci izvajajo enojne salte brez obrata,” je pojasnil Razoršek in dodal, da bodo trapez, ki je bil do sedaj v uporabi, nadomestili z drugimi atrakcijami in tako osvežili zabavno izkušnjo v parku.

Kaj bo s profesionalnim delom?

Usoda profesionalnega dela parka je medtem v zraku. Po naših neuradnih informacijah naj bi namreč profesionalni del zaprli, prostore pa namenili za razširitev ljubiteljskega parka. Razoršek informacije ni ne zanikal ne potrdil. “Končne odločitve o profesionalnem delu še vedno nismo sprejeli in bomo to uskladili tudi s skupino Dunking Devils, s katero bomo našli ustrezno rešitev za nadaljevanje izvajanja akrobatskih treningov,” je dejal. Profesionalni del parka se trenutno uporablja le za ogrevanje skakalcev, pri čemer trampolini niso v uporabi, je povedal.

Razoršek je še enkrat poudaril, da je varnost prva in glavna prioriteta parka od odprtja pred petimi leti. “Prav zato imamo dnevne, tedenske in mesečne preglede celotne infrastrukture, vsi zaposleni se redno usposabljajo, hkrati pa skrbimo za preventivo in izobraževanje prav vsakega obiskovalca,” je še povedal in dodal, da lahko z gotovostjo zatrdi, da sodijo med najvarnejše parke na svetu.

“Če primerjamo, kako je za varnost poskrbljeno v primeru hišnih trampolinov, trampolinov na terasah gostinskih lokalov ali trampolinov na plažah, je v primeru WOOP! pristop do zagotavljanja varnosti na popolnoma drugem nivoju,” je stopnjo varnosti v parku ponazoril Razoršek. Povedal je še, da za varnost v parku skrbijo s kar največ odgovornosti, tako z vidika rednih pregledov opreme kot vseh potrebnih izobraževanj zaposlenih. Tudi za obiskovalce veljajo striktni protokoli vstopa. Ob tem je dodal, da park opremlja eden najboljših proizvajalcev trampolinske opreme na svetu, nemški Eurotramp.

Nesreča se je zgodila 12. novembra v delu trampolinskega parka, namenjen treningom profesionalcev, ki izvajajo zahtevnejše akrobatske trike. Po nesreči so 22-letnika odpeljali v ljubljanski klinični center. Žal so bile poškodbe tako hude, da je v ponedeljek umrl. 22-letnik je bil član priljubljene akrobatske skupine Dunking Devils, ki se je od njega poslovila s čustvenim zapisom in video posvetilom.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.