Počivalšek za N1: Na rentgenskem posnetku ovojnice je nekaj podobnega naboju

Slovenija 28. Okt 202110:33 > 14:12 2 komentarja
Zdravko Počivalšek
Žiga Živulović jr./BOBO

Minister za gospodarstvo in podpredsednik vlade Zdravko Počivalšek je za N1 potrdil, da policija preiskuje pošiljko, ki je bila naslovljena nanj. Vsebine še ni videl, je pa dobil rentgenski posnetek ovojnice, na katerem se vidi nekaj podobnega naboju. Pričakuje, da bo z vsebino pošiljke seznanjen ta teden.

Najvišji predstavniki oblasti so v zadnjih dneh prejeli grozilna pisma, ki so jim bili priloženi naboji. Zakrožile so fotografije ovojnic, naslovljenih na predsednika vlade Janeza Janšo in podpredsednika Mateja Tonina.

Informacijo, da policija preiskuje pošiljko, naslovljeno nanj, je v oddaji N1 STUDIO potrdil gospodarski minister Zdravko Počivalšek. Pošiljke sicer še ni dobil v roke, zato vsebine ne more formalno potrditi. Pojasnil pa je, da so ovojnico prestregli na pošti v njegovem domačem kraju, Podčetrtku. Za zdaj so mu posredovali sliko ovojnice in rentgenski posnetek, na katerem se vidi nekaj podobnega naboju. Pričakuje, da bo vsebino pošiljke dobil na vpogled ta teden.

Celotna oddaja z ministrom Počivalškom bo na n1info.si predvajana danes.

Policija obravnava osem groženj, naslovljenih na politike. V ovojnicah, naslovljenih na najvišje predstavnike oblasti, so bili naboji večjega kalibra in grožnje s smrtjo. V ovojnici, namenjeni Janši, sta bili še fotografiji njega in njegove družine, na njih pa so bile narisane tarče.

Pismo z nabojem je bilo naslovljeno še na ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa, ki v objavi na Twitterju trdi, da je to pismo tudi prejel. Grozilna pisma so bila naslovljena še na prvaka SNS Zmaga Jelinčiča in poslanski skupini SNS in Desusa. Gre za opozicijski poslanski skupini, ki v državnem zboru podpirata delovanje koalicije.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje