Poklukar: Na prihajajočih parlamentarnih volitvah ne bom sodeloval

Slovenija 07. Okt 202116:04 > 16:21 5 komentarjev

Minister za zdravje Janez Poklukar je povedal, da na prihajajočih parlamentarnih volitvah ne bo sodeloval. Kot je pojasnil, se je za to odločil tudi, ker želi preprečiti nadaljnjo politizacijo nujnih ukrepov za zajezitev epidemije covida-19.

“Vsak dan se kot minister in javna oseba sprašujem, kako lahko prispevam k temu, da bi bila naša družba enotnejša v spopadanju z epidemijo. Kako lahko preprečim nadaljnjo politizacijo nujnih ukrepov, da med tokratno zimo ne bi utrpeli še več smrtnih žrtev, kot smo jih do zdaj. Tudi zato sem se pred časom odločil, da na prihajajočih parlamentarnih volitvah ne nameravam sodelovati,” je na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju v zvezi z epidemijo covida-19 sporočil minister za zdravje Janez Poklukar.

Kot je dodal, je zadnje, kar zdravstvo in Slovenija v tem trenutku potrebujeta, politizacija. Spomnimo, da je, ko je Poklukar konec avgusta gostoval v oddaji N1 STUDIO, na vprašanje, ali razmišlja o vstopu v strankarsko politiko, dejal: “Nikoli ne reci nikoli.”

Poklukar je na funkcijo ministra za zdravje nastopil konec februarja 2021, ko je pred tem s tega mesta odstopil Tomaž Gantar. Pred ministrovanjem je od avgusta 2019 vodil največji zdravstveni zavod v Sloveniji Univerzitetni klinični center Ljubljana.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje