Minister Poklukar o vstopu v politiko: “Nikoli ne reci nikoli”

N1 video 23. Avg 202116:48 > 16:58 1 komentar

Minister za zdravje Janez Poklukar je v oddaji N1 STUDIO odgovarjal tudi na vprašanja o morebitnem vstopu v strankarsko politiko. "Nikoli ne reci nikoli," je dejal, čeprav v tem trenutku nima "energije in časa," da bi ustanavljal svojo stranko.

Čeprav je minister za zdravje Janez Poklukar že večkrat dejal, da o udeležbi na volitvah ne razmišlja, so se začela pojavljati ugibanja o njegovem vstopu v strankarsko politiko.

Andraž Zorko iz Valicona je v oddaji N1 STUDIO o vroči politični jeseni, ki smo jo predvajali pred tednom dni, pojasnil, da je Poklukar med kandidati, ki delujejo, kot da niso vpeti v strankarsko dogajanje, in bi zato lahko za seboj potegnil glasove ljudi.

“Poklukar funkcionira izrazito kot nestrankarski človek, ki je del te vlade, je minister te vlade, hkrati pa ni član SDS, ni član nobene od strank, ki so v vladni koaliciji, in tudi njegova retorika v ničemer ne spominja na retoriko vladajočih strank,” je povedal Zorko. “Percepcija javnosti je, da gre za neodvisnega, strokovnega kandidata, ki se ukvarja s ta hip najbolj pomembno temo in kot tak bi lahko imel to težo, da na hitro zbere vsaj deset odstotkov glasov,” je še povedal Zorko.

Tudi Janja Božič Marolt iz Mediane je v N1 STUDIO izpostavila, da se Poklukar že več tednov pojavlja visoko na lestvicah ocen politikov – trenutno je po anketi Mediane četrti najbolj priljubljen politik v državi. “Tako je zaradi njegovih nastopov in zaradi funkcije, kajti zdravje je vrednota, ki je pri večini Slovencev ves čas na prvem mestu, poleg družine. Tudi njegovi predhodniki so bili na lestvicah ocen dela politikov na prvem mestu,” je dejala Božič Marolt.

Že prejšnji teden so nam z ministrstva za zdravje na vprašanje, ali minister za zdravje razmišlja o odhodu v strankarsko politiko, odgovorili, da se minister “ukvarja z zdravstvom in o drugem trenutno ne razmišlja,” podobno pa je minister odgovoril danes v intervjuju za N1 STUDIO.

“Nikoli ne reci nikoli”

“Ta trenutek sem minister za zdravje,” je dejal Poklukar in izpostavil nakopičene nerealizirane projekte v zdravstvu, ki so ob epidemiji še večji izziv. “Ta trenutek se prav veliko ne ukvarjam z idejo o tisti pravi politiki in volitvah, temveč se predvsem trudim osredotočati na izzive, ki jih imamo vsakodnevno. Kar se tiče nadaljnjega udejstvovanja v politiki, lahko samo rečem ‘nikoli ne reci nikoli’, kajti zarečenega kruha se največ poje, ampak ta trenutek sem strogo osredotočen na dogajanje v zdravstu in to mi je prvi cilj,” je dejal.

V zadnjem času se pogosto omenja, da bi lahko ustanovil svojo stranko. Poklukar odgovarja, da v tem trenutku te možnosti ne vidi. “Ta trenutek ne vidim energije in časa, da bi imel podlago za ustanavljanje svoje stranke,” je dejal. Ob tem je povedal, da ga to sicer sprašuje veliko ljudi, vendar pa o tem ni neposredno govoril oziroma razpravljal z nobenim od političnih vodij.

Po njegovih besedah pa še ni jasno, ali ga bomo lahko videli kot kandidata na naslednjih volitvah.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje