Policijski posnetki iz zraka, ki prikazujejo ognjeno stihijo na Krasu (VIDEO)

Slovenija 27. Jul 202217:05 > 18:32 2 komentarja

Pri gašenju požara na Krasu je na terenu od samega začetka aktivno sodelovala tudi policija. Te dni pa z opazovanjem iz zraka in iskanjem novih žarišč zbirajo podatke in jih pošiljajo gasilcem, da lahko hitro ukrepajo.

“Za preprečevanje ponovnega požara na Krasu je iskanje novih žarišč z opazovanjem iz zraka izrednega pomena, podatke o morebitnih novih lokacijah žarišč pošljemo gasilcem, da lahko hitro ukrepajo,” je zapisala policija na družbenem omrežju Twitter.

Sicer pa je bila policija v gašenje požarov na Krasu vključena od samega začetka. Pri gašenju so policisti pomagali z obema policijskima helikopterjema. Z novim helikopterjem Agusta Westland AW 169 so opravili 600 odmetov vode, kar je okoli 470.000 tisoč litrov. Drugi helikopter s termovizijsko kamero pa te dni še vedno pregleduje območje požara zaradi odkrivanja morebitnih novih žarišč in nadzora nad požariščem.

Poleg Letalske policijske enote je bil v gašenje ognjenih zubljev vključen tudi vodni top, ki je gasilcem dostavljal večje količine vode za gašenje, poleg tega pa so z njim tudi gasili, kjer je le mogoče.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje