Policisti v Pivki odkrili posebne prostore za gojenje in sušenje konoplje

Črna kronika 01. Sep 202311:23 0 komentarjev
prostori za gojejnje in sušenje konolje v Pivki
PU Koper

Potem ko so policiste v Pivki obvestili o močnem vonju po konoplji, so tam v hiši odkrili posebna prostora za sušenje in gojenje konoplje. Moškemu, pri katerem so našli tudi nekaj drugih prepovedanih drog, so policisti odvzeli prostost.

Postojnski policisti so pred dnevi prejeli anonimno prijavo, da se v eni izmed hiš v Pivki po vsej verjetnosti suši konoplja. Prijavitelj je namreč omenil, da se v okolici hiše širi močan vonj po tej prepovedani drogi.

Po preverjanju so policisti od sodišča pridobili nalog in izvedli hišno preiskavo. V hiši so našli posebej prirejen prostor za gojenje konoplje, v katerem je bilo 23 sadik, in sušilnico, kjer se je sušilo približno 188 konopljinih vršičkov.

Poleg tega so našli še 650 gramov zdrobljene konoplje, 78 gramov hašiša, 412 gramov amfetamina, nekaj heroina, večjo količino različnih tablet ter drugih snovi, za katere sumijo, da gre za prepovedano drogo. Kot so sporočili s policije, so vzorce zaseženih snovi poslali na analizo.

Policisti so Pivčana aretirali in o ugotovitvah obvestili koprsko državno tožilko. Sumijo namreč, da je Pivčan storil kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Osumljenega je v Kopru že zaslišal preiskovalni sodnik in mu odredil pripor.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!