Pregreto ozračje že prineslo nevihte s točo, aktiviranih več gasilskih društev

Slovenija 16. Jun 202211:04 > 17:08 0 komentarjev
toča
Facebook (Neurje.si)

V vzhodnem in osrednjem delu države so popoldne in zvečer možne močnejše nevihte s pogostimi udari strel, močnejšimi sunki vetra, nalivi in točo. Narastejo lahko vodotoki, možno je poplavljanje meteornih voda.

V vzhodnem in osrednjem delu države so popoldne in zvečer možne močnejše nevihte s pogostimi udari strel, močnejšimi sunki vetra, nalivi in točo, opozarja Agencija RS za okolje. Ob tem lahko narasejo manjši vodotoki in hudourniki. Možna so poplavljanja meteornih in zalednih voda.

Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso) je ob večjih nevihtnih celicah severno od Dravograda možen pojav toče, močnih sunkov vetra in nalivov. Nevihte se sicer gibljejo v smeri proti jugu. V zgodnjem popoldanskem času so prva neurja z nalivi in močnim vetrom zajeli del Koroške in Štajerske. Kot kažejo prve informacije centra za obveščanje, o največ težavah poročajo iz občin ob reki Dravi, iz Mežiške doline, z območja Slovenj Gradca, Kamnika, Lukovice, Braslovč in Slovenske Bistrice. Aktiviranih je več gasilskih društev. Ponekod je že padala toča.

Agencija za okolje je sicer za vsa območja države, razen za jugozahod, izdala oranžno vremensko opozorilo. Temperatura večine rek pa je bila zjutraj med 9 in 21 stopinj Celzija, Blejsko jezero ima 21, Bohinjsko dobrih 19 stopinj Celzija. Temperatura morja v Kopru je bila nekaj manj kot 23 stopinj Celzija.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Kakšno bo vreme prihodnje dni?

V petek bo deloma jasno, predvsem na vzhodu bo še nastala kakšna ploha ali nevihta. Na Primorskem bo pihala šibka burja. V soboto in nedeljo bo pretežno jasno in vroče. V soboto in nedeljo bo pretežno jasno in vroče.

V prvi polovici prihodnjega tedna bo nad srednjo Evropo in Sredozemljem območje visokega zračnega tlaka, proti koncu tedna pa bodo naši kraji pod vplivom izrazite hladne fronte, ki nas bo prešla predvidoma v petek. V prvi polovici tedna kaže na sončno in vroče poletno vreme. Postopno se bo povečala možnost nastanka vročinskih neviht. V četrtek in petek bodo padavine bolj pogoste, tudi osvežilo se bo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!