Poslanci predvidoma do septembra na počitnicah

Slovenija 17. Jul 202112:10 > 12:55 0 komentarjev
Seja v državnem zboru
Borut Živulović/BOBO

Poslanci so petkovi seji odšli na poletni oddih in do septembra predvidoma ne bodo zasedali. Parlamentarne počitnice, ko ni rednih zasedanj DZ in delovnih teles, po poslovniku DZ potekajo od vključno 16. julija do 31. avgusta.

Za september je sklicanih več sej delovnih teles, na redni seji pa je po vetu državnega sveta pričakovati tudi ponovno odločanje o noveli zakona o avdiovizualnih medijskih storitvah. Zadnji teden pred dopustom je bil sicer za parlamentarce napet in politično pregret.

Zavrelo je po porazu vlade na referendumu minulo nedeljo, ko so volivci prepričljivo zavrnili vladno novelo zakona o vodah. Opozicija, ki opozarja, da je to velika nezaupnica ljudi vladi, je v tem zaznala novo priložnost za morebitno pridobitev 46 poslanskih glasov za ponovno vložitev konstruktivne nezaupnice.

Najpomembnejše dejanje petkove seje je bilo imenovanje Marka Borisa Andrijaniča za ministra brez listnice, pristojnega za digitalno preobrazbo. Podprlo ga je 45 poslancev – poleg koalicijskih tudi poslanci SNS, narodnih manjšin in dva poslanca Desus. 44 poslancev iz vrst LMŠ, SD, Levice, SAB, NeP in poslanec poslanske skupine Desus Robert Polnar je glasovalo proti.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!