Pred mejnimi porehodi z Avstrijo in Italijo napovedan gost promet

Slovenija 01. Jan 202317:06 0 komentarjev
Obrežje
Foto: BOBO

Proti Avstriji in Italiji je že za danes napovedan gost promet pred mejnimi prehodi z obema državama. V ponedeljek pa bo pred temi prehodi tako ves dan.

Vozniki, ki se odpravljajo proti Avstriji in Italiji, naj bodo pozorni, da je že za danes popoldne napovedan gost promet pred mejnimi prehodi z obema državama. V ponedeljek pa bo pred temi prehodi tako ves dan, so napovedali na Prometno-informacijskem centru za državne ceste. Opomnili so še, da so na cesti Lesce – Bled zastoji.

Ob napovedi gostega prometa ob mejah z Avstrijo in Italijo so spomnili, da se v ponedeljek v delu Nemčije za šolarje končujejo božično-novoletne počitnice, v delu Švice pa bo praznik, medtem ko bo torek tam že delovni dan.

Na prehodih se še vedno pojavijo počasna ali stoječa vozila

Poleg tega so spomnili, da od danes ni več mejnega nadzora na meji s Hrvaško. Voznikom kljub temu svetujejo previdno vožnjo, saj se na prehodih še vedno lahko pojavijo počasna ali stoječa vozila.

Omejitev prometa tovornih vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7,5 tone, velja danes do 22. ure. Prav tako bo omejitev od 8. do 22. ure veljala tudi v ponedeljek. V dneh po omejitvah pa je pričakovati povečan tovorni premet.

Sicer pa so na cesti Lesce – Bled zastoji. Cesta čez prelaz Vršič je prevozna za osebna vozila z verigami. Megla v pasovih pa zmanjšuje vidljivost na Primorskem na območju med Postojno in Črnim Kalom.

Zaradi prireditve na Ljubnem ob Savinji, kjer poteka silvestrska turneja smučarskih skakalk, bodo do 19. ure kratkotrajne popolne zapore ceste Radmirje – Luče. Na Gorenjskem pa bo zaradi prireditve do polnoči zaprta cesta Jereka – Jezero v Stari Fužini.

Cesta Podtabor – Ljubelj je do 5. januarja zaradi del zaprta v Tržiču pri predorih. Čez prelaz Ljubelj proti Avstriji je dovoljen promet samo za lokalni promet. Iz smeri Avstrije proti Sloveniji pa je promet mogoč do Podljubelja, so še zapisali v Prometno-informacijskem centru za državne ceste.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!