Predsednica Nataša Pirc Musar potrdila, da v njen urad prihaja Tatjana Bobnar

Slovenija 17. Feb 202322:41 11 komentarjev
Nataša Pirc Musar
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je potrdila, da v njen kabinet prihaja nekdanja notranja ministrica Tatjana Bobnar. Ukvarjala se bo s človekovo varnostjo. Med prioritetami pa je Pirc Musar za TV Slovenija izpostavila tematiko izbrisanih in nasilje nad ženskami.

Nekdanja notranja ministrica in nekdanja generalna direktorica policije Tatjana Bobnar prihaja v urad predsednice, je Nataša Pirc Musar potrdila za TV Slovenija. O tem, da so vrata v predsedničinem uradu za Bobnar odprta, smo poročali v četrtek. Pirc Musar je takrat za posebnega pooblaščenca za področje gospodarskih zadev imenovala Igorja Merviča, dolgoletnega generalnega direktorja Spar Slovenija.

“Potrjujem, da Bobnar prihaja v urad,” je dejala predsednica republike. Pogovarjati sta se začeli pred tednom dni. “Našli sva skupne točke, ki so meni zelo ljube. Ena od teh je problem izbrisanih. To je velika črna pika, madež Slovenije na področju kršenja človekovih pravic. Do konca mandata si želim ta problem urediti,” je napovedala Pirc Musar.

Bobnar se bo tako v uradu predsednice ukvarjala s človekovo varnostjo. Ta bo, poleg tematike izbrisanih, obsegala tudi nasilje nad ženskami in umore žensk.

Možnost o zaposlitvi Bobnar v uradu predsednice republike se je sicer omenjalo že v času, ko so se zaostrovala nesoglasja med premierjem Robertom Golobom in Bobnar, ki so vodila k njenemu odstopu s čela notranjega ministrstva.

Bobnar se bo pridružila sedemčlanski ekipi najožjih svetovalcev predsednice, ki jo sestavljajo Zlatko Šabič, Miriam Možgan, Eva Tomič, Nataša Dolenc, Breda Bunič, Aleksej Skok in Biserka Marolt Meden. Večina jih je že zaposlenih v uradu predsednice, Marolt Meden funkcijo opravlja nepoklicno, Šabič pa do konca junija ostaja zaposlen na ljubljanski fakulteti za družbene vede (FDV) in do takrat predsednici svetuje pro bono. Dolenc ostaja svetovalka za nacionalno varnost, je še povedala Pirc Musar.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje