Premier Golob: Tragična železniška nesreča me je globoko pretresla

Slovenija 21. Dec 202313:25 > 15:32 16 komentarjev
Predsednik vlade Robert Golob
Predsednik vlade Robert Golob (Foto: PROFIMEDIA)

Predsednik vlade je svojcem umrlih v hudi železniški nesreči pri Postojni izrekel sožalje. "Tragična železniška nesreča me je globoko pretresla," je zapisal v izjavi. Pozno zvečer se je odzvala predsednica republike Nataša Pirc Musar. Sožalje je izrekel tudi državni sekretar na ministrstvu za delo Dan Juvan, ki je zagotovil, da inšpektorat za delo in prometni inšpektorat na kraju nesreče ugotavljata njen vzrok.

Po hudi železniški nesreči pri Postojni, v kateri sta umrla dva delavca Slovenskih železnic, se je oglasil tudi predsednik vlade Robert Golob.

Prek vladnega profila na družbenem omrežju X je sporočil, da ga je današnja tragična železniška nesreča globoko pretresla. “Vsem poškodovanim želim čimprejšnje okrevanje, svojcem umrlih pa izrekam iskreno sožalje,” je še dodal.

Infrastrukturna ministrica Alenka Bratušek je svojcem umrlih izrekla globoko sožalje, poškodovanim pa zaželela čim hitrejše okrevanje. “Na prizorišču nesreče je glavni preiskovalec železniških nesreč z ministrstva za infrastrukturo, ki skupaj z drugimi pristojnimi službami preiskuje okoliščine nesreče in ugotavlja vzroke zanjo. Smo v stalnem in neposrednem stiku z vodstvom Slovenskih železnic,” je sporočila. Poudarila je, da bo ministrstvo za infrastrukturo zagotovilo vso potrebno strokovno pomoč, da čimprej odkrijejo vzroke nesreče in, če se bo izkazalo za potrebno, sprejelo ustrezne ukrepe, da se takšne tragedije v prihodnje preprečijo.

Sožalje je svojcem umrlih v imenu ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti izrekel tudi državni sekretar na tem ministrstvu Dan Juvan. Kot je zapisal v pisni izjavi, je inšpektorat za delo že na kraju nesreče, kjer ugotavljajo njen vzrok ter ali bi jo bilo mogoče preprečiti. Pri tem je v kontaktu s pristojnim inšpektorjem za infrastrukturo, ki je ponudil pomoč pri obravnavi dogodka.

“Vsaka takšna smrt je odveč, zato moramo zagotoviti dosledno upoštevanje pravil varnosti in zdravja na vseh deloviščih, da bodo takšni tragični dogodki v prihodnje preprečeni,” je še zapisal Juvan.

Nesrečo so komentirali tudi v Slovenskih železnicah, kjer je generalni direktor Dušan Mes dejal, da je “danes žalosten dan na Slovenskih železnicah”. Preučujejo še, zakaj se je zgodila nesreča, direktor SŽ Infrastruktura Matjaž Kranjc pa je pojasnil, da po prvih informacijah delovna skupina o vožnji potniškega vlaka ni bila obveščena.

Pozno zvečer se je na družbenem omrežju X odzvala tudi slovenska predsednica Nataša Pirc Musar. Svojcem umrlih delavcev je izrekla iskreno sožalje, poškodovanim pa je zaželela uspešno okrevanje. “Podpiram prizadevanja pristojnih, da čim prej ugotovijo vzrok za nesrečo, da se v prihodnje kaj takšnega ne zgodi nikoli več,” je še zapisala.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje