Premier Golob v parlamentu z berglami: “Imam nogo v mavcu, govoril bom iz klopi”

Slovenija 31. Avg 202319:39 5 komentarjev

Premier Robert Golob je na izredno sejo v državni zbor, na kateri so poslanci in poslanke odločali o rebalansu proračuna in sprejemali interventni zakon, prišel z berglami. Zbrane je na začetku seje nagovoril iz poslanske klopi.

Poslanke in poslanci so na izredni seji pretresali rebalans proračuna ter interventni zakon za odpravo posledic katastrofalnih poplav, ki so ga po večurni razpravi sprejeli s 56 glasovi za in nobenim proti. Rebalans, ki za odpravo posledic poplav ter pomoč prizadetim namenja 520 milijonov evrov, je bil potrjen z 82 glasovi za in nobenim proti.

Premier Robert Golob je v parlament prišel z berglami, poslancem pa predlog rebalansa proračuna predstavil kar sede iz klopi v parlamentarni dvorani. “Imam pač nogo v mavcu, zato bom iz klopi govoril, tako da nič drugega ni,” je povedal zbranim.

Kot so za N1 pojasnili v Golobovem kabinetu, si je premier v sredo zvečer “doma huje poškodoval prst na levi nogi”. Poškodbo so mu oskrbeli v bližnji bolnišnici.

Golob je imel zdravstvene težave z nogo tudi julija, takrat so v njegovem kabinetu pojasnili, da se je poškodoval na morju, na skali naj bi si porezal desno peto.

Robert Golob z berglami
N1

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje