Premier po naših razkritjih: Odziv ministra za zdravje bo odločen

Slovenija 05. Jun 202317:51 8 komentarjev

Premier Robert Golob je v odzivu na naša razkritja in članek s pričevanji o nasilju na Univerzitetni psihiatrični kliniki Ljubljana dejal, da bo odziv ministra za zdravje predstavljen jutri in bo "čisto dovolj hiter" ter dovolj poveden.

Robert Golob se na srečanju županij in županov občin, kjer so razpravljali o aktualnih temah, ni mogel izogniti vprašanju o dogajanjih na Univerzitetni psihiatrični kliniki Ljubljana oz. o razkritjih v naši rubriki Poglobljeno.

Pretekli teden smo namreč na N1 objavili članek s pričevanji o nasilju na kliniki, kljub številnim odzivom pa med njimi ni bilo odziva ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana.

Premier je dejal, da posameznih sektorjev namenoma ne komentira, ker je to naloga ministrov, nato pa je dodal, da se na ministrstvu za zdravje odvijajo aktivnosti, ukrepe pa bo jutri predstavil minister.

“Mislim, da bo ta odziv, ki bo predstavljen jutri, ukrepi pa danes, čisto dovolj hiter in bo tudi dovolj poveden, ker bo odločen,” je odvrnil Golob.

Minister za zdravje je sicer pretekli teden zavrnil izjavo oziroma komentar za N1 na naš članek o pričevanjih o nasilju na Psihiatrični kliniki Ljubljana. Kasneje so na ministrstvu za zdravje posebno novinarsko konferenco, ki jo je omenil tudi Golob, napovedali za jutri. Prav tako je brez pojasnila izjavo za N1 prejšnji teden zavrnil tudi direktor Urada za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu (Unkiz) Aleš Šabeder.

Za sredo je napovedana izredna seja sveta zavoda ljubljanske psihiatrične klinike, ki so jo sklicali po naših razkritjih.

Preberete lahko tudi naš celoten dosje o pričevanjih o nasilju na Psihiatrični kliniki Ljubljana. Našo preiskovalno zgodbo, ki smo jo objavili v rubriki Poglobljeno, pa preberite v članku: Kaj se dogaja na Psihiatrični kliniki Ljubljana.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje