Pri Gospodarskem razstavišču v Ljubljani postavili poseben semafor (VIDEO)

Slovenija 07. Okt 202316:32 4 komentarji

Vsem, ki želijo Dunajsko cesto prečkati pri Gospodarskem razstavišču Ljubljani, odslej ni več treba pritiskati na gumb pod semaforjem. Občina je namreč namestila nov semafor, ki čakajoče pešce in kolesarje zazna s kamero in nato sam sproži odštevanje do prižiga zelene luči.

Na prehodu za pešce pri ljubljanskem Gospodarskem razstavišču stoji nov semafor s prav posebno funkcijo. Opremljen je namreč s kamerami, ki zaznajo čakajoče pešce ter kolesarje in nato same sprožijo odštevanje do prižiga zelene luči. Vsem, ki želijo na tem delu Dunajske ceste prečkati cesto, tako ni treba več pritisniti na tipko.

Na ljubljanski mestni občini pojasnjujejo, da bodo z novostjo največ pridobili prav pešci in kolesarji. Vse od rekonstrukcije Dunajske ceste so namreč morali pri tem prehodu ljudje pritisniti na tipko, sicer se zelena luč ni prižgala. Kdor tega ni vedel, je lahko na prost prehod čakal celo večnost.

Semafor prav tako ne bo po nepotrebnem zaustavljal cestnega prometa. Ko pri prehodu ne bo nikogar, se rdeča luč voznikom namreč ne bo prižigala.

Nov semafor na Dunajski cesti Nov semafor na Dunajski cesti
N1
Nov semafor na Dunajski cesti Nov semafor na Dunajski cesti
N1

Kot še pravijo na občini, so semafor testno namestili za obdobje enega leta. “Če se bo takšen način po letu dni izkazal za učinkovitega, bo namestitev kamer postala stalnica na vseh prehodih, kjer je prisotnost pešcev in kolesarjev zelo neenakomerna,” so zapisali na spletni strani Mola.

V tem delu prestolnice je nedavno zaživela še ena prometna novost. V križišču Dunajske in Vilharjeve ceste so namreč namestili zeleno puščico. Več v članku Semafor, ki bega Ljubljančane: je treba počakati ali peljati? (VIDEO).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje