Prisrčna zahvala dečka, ki so ga s helikopterjem rešili s Krnskega jezera

Slovenija 12. Avg 202315:50 1 komentar
Risba reševanja s helikopterjem
policija.si

Deček, ki so ga policisti in gorski reševalci prejšnji teden s helikopterjem uspešno rešili z območja Krnskega jezera, uspešno okreva, izkušnja pa mu je kljub slabim vremenskim razmeram ostala v dobrem spominu. Svojim rešiteljem se je namreč zahvalil z risbami, ki bodo odslej krasile policijske prostore.

V začetku avgusta je letalska policijska enota z dežurno ekipo Gorske reševalne zveze Slovenije (GRZS) za helikoptersko reševanje v gorah in gorskimi reševalci na tleh v slabih vremenskih razmerah z območja Krnskega jezera rešila otroka z bolečinami.

Deček, ki je bil v spremstvu enega od staršev, je imel zdravstvene težave, zato so po klicu na pomoč reševalci dečka in starša z jeklenico dvignili v helikopter ter prepeljali v zdravstveno ustanovo.

Kljub zahtevnim razmeram je bilo reševanje uspešno zaključeno. Malček okreva, kar je svojim rešiteljem sporočil kar sam. Policistom je namreč poslal risbe svoje vožnje s helikopterjem. “Po risbicah sodeč mu bo kljub vsem okoliščinam polet s policisti le ostal v lepem spominu. Nam pa tudi. Nanj se bomo namreč večkrat spomnili, saj bodo njegove risbice krasile naše policijske prostore,” so v sporočilu za javnost zapisali policisti Policijske uprave Nova Gorica.

Risba reševanja s helikopterjem
policija.si

“Policijsko delo je izjemno zahtevno in težko. A ob takih trenutkih pozabimo na vse. Prav iskrene otroške zahvale nas najbolj neposredno opomnijo, kako smiselno je delati za dobrobit drugega,” so zaključili novogoriški policisti.

Risba reševanja s helikopterjem
policija.si

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje