Raiven na Švedskem začenja z vajami, a finalni oder se ji vse bolj izmika

Magazin 27. Apr 202418:30 3 komentarji
Raiven
Foto: Zajem zaslona/@raivenofficial/INSTAGRAM

Slovenska evrovizijska predstavnica Raiven je prispela v švedski Malmö, saj začenja s pripravami na svoj nastop. Stavnice pa ji za zdaj ne kažejo najbolje: po tem, ko se ji je še pred slabima dvema tednoma nasmihal preboj v finale, se ji bo ta po sedanjih napovedih sodeč za las izmaknil.

Letošnja Evrovizija se nevzdržno bliža. Slovenska predstavnica Raiven je z ekipo prispela v švedski Malmö, saj se za glasbenike začenjajo vaje na velikem evrovizijskem odru.

Sara Briški – Cirman s bo pesmijo Veronika gledalcem in poslušalcem Eurosonga predstavila na prvem polfinalnem večeru 7. maja.  Raiven bo sicer nastopila 7. maja pod zaporedno številko 9.

Ali bo polfinalnemu sledil še nastop v finalu, bomo videli kmalu, a to sodeč po evrovizijskih stavnicah ni zelo verjetno. Stavnice na EurovisionWorld.com ji napovedujejo uvrstitev na 12. mesto, v finale pa se uvrsti le prvih deset točk. Končna uvrstitev slovenske glasbenice bi bila tako 19. mesto.

“Verjamem, da se pričakovanja vozijo na istem vlaku kot razočaranja. Trudim se, da pričakovanj nimam, ker te stvari niso v mojih rokah. Zdi se mi samo zapravljanje energije, ki bi jo lahko vložila v kaj drugega. Zato se s tem ne ukvarjam,” pa je 28-letna glasbenica o svojih pričakovanjih in morebitni (ne)uvrstitvi v finale povedala v nedavnem intervjuju za N1.

Zmago stavnice za zdaj napovedujejo švicarskemu predstavniku Nemu, sledita pa Hrvat Baby Lasagna in in Nizozemec Joost Klein.

Tekmovanje za pesem Evrovizije po lanski zmagi Loreen letos poteka v švedskem mestu Malmö. Prvemu polfinalnemu večeru 7. maja bo 9. maja sledil drugi, veliki finale pa bo v soboto, 11. maja 2024.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje