Razočaranje na Jesenicah: ohladitve v bazenu na Ukovi še ne bo

Slovenija 11. Jul 202318:08 1 komentar
jesenice bazen
Občina Jesenice

Ena od predvolilnih obljub jeseniškega župana je bilo ponovno odprtje bazena na Ukovi. Bazen so pred kratkim že začeli polniti, a se je zapletlo.

Prebivalci Jesenic so bili pred lansko poletno sezono razočarani, ker je letno kopališče Ukova ostalo zaprto. Pristojni so namreč ugotovili, da je dotrajana bazenska školjka tvegana za varnost kopalcev.

Jeseničani so lani junija pred zaprtim bazenom celo protestirali z brisačami v rokah. Zaprti bazen je bil namreč ob visokih stroških ogrevanja, slabi infrastrukturi in smradu z deponije še ena točka med očitki takratnemu županu. Bilo pa je kopališče Ukova tudi ena od glavnih predvolilnih tem v županski tekmi lani jeseni. Ponovno odprtje je obljubil tudi novi župan, prej menedžer in predsednik jeseniškega hokejskega kluba Peter Bohinec.

Najprej obnova starega, nato nov kompleks

Potem ko je Bohinec zasedel županski stol, so se na občini določili, da bodo kratkoročno sanirali stari bazen in ga še letos poleti odprli. Sčasoma pa bo na isti lokaciji zraslo novo jeseniško kopališče, sodoben objekt, ki bo deloma zunanje kopališče, deloma pokrit s streho, načrtujejo pa tudi dodatne garderobe, savne, fitnes in gostinski lokal.

Bazen, Jesenice
Sebastijan Gašperin

Zapletlo se je

Občina Jesenice je konec maja res pričela s tehnično sanacijo školjke bazena. Morali so ojačati statiko, po zaključku gradbenih pa so 6. julija bazen začeli polniti.

“Ob dvigovanju vodne gladine so se pojavile nepredvidene tehnične pomanjkljivosti, ki predhodno niso bile znane, zato smo polnjenje bazena začasno ustavili,” je občina sporočila na Facebooku. Kot so zapisali, so danes s strokovnjaki za bazensko tehniko “z vso previdnostjo ponovno pregledali bazenske naprave, ki sicer niso bile v uporabi dve leti in s tem tudi niso bile ustrezno vzdrževane”.

Kdaj bodo bazen odprli, še ni znano. “Jutri, 12. julija, bomo pričeli z odpravo ugotovljenih pomanjkljivosti in o vseh nadaljnjih ukrepih ter rešitvah, ki se bodo izvedle za odprtje bazena, javnost sproti obveščali,” so sporočili in dodali, da je čimprejšnje odprtje bazena Ukova želja vseh ter da občane prosijo za razumevanje.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje