Rop v centru Ljubljane: trije mlajši moški so jima grozili in ju udarili

Črna kronika 10. Dec 202311:10 4 komentarji
policijske luči
Foto: PROFIMEDIA

V centru Ljubljane so v zgodnjih jutranjih urah trije mlajši moški oropali dve osebi. Z grožnjami in udarci so jima odvzeli denar in mobilni telefon, je sporočila ljubljanska policija.

Okrog 5. ure zjutraj je bila policija obveščena o ropu v centru Ljubljane. Trije mlajši moški so dvema oškodovancema grozili in jima z udarci odvzeli mobilni telefon in denar, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Eden od osumljencev je po navedbah policije moški, star med 18 in 23 let, visok med 180 in 190 centimetri, suhe postave, zelo kratkih svetlih las. Drugi osumljenec je moški, prav tako star med 18 in 23 let, visok med 170 in 175 centimetri, suhe postave, kratkih temnih las, imel je temnejše brke.

Policisti še preverjajo vse okoliščine in zbirajo obvestila za izsleditev storilcev.

V zadnjih 48 urah je sicer na območju Ljubljane prišlo do več ropov, tatvin in vlomov, je še sporočila policija.

Oropali tudi taksistko

V soboto okoli 8. ure je neznanec v Mostah voznici taksija zagrozil z ostrim predmetom in ji odvzel nekaj gotovine in tobačne izdelke, nato pa s kraja peš pobegnil. Osumljenec ima okoli 30 let in je visok okrog 170 centimetrov. Oblečen je bil v športna oblačila sive barve in bundo, na glavi je nosil kapo, sporoča policija.

referendum, taksi
Žiga Živulovič jr./BOBO

Med ropom zbežala iz hiše in poklicala policijo

Na Viču pa so v soboto okrog 11. ure trije neznanci vlomili v hišo, kjer je bila lastnica, ki je iz objekta zbežala in poklicala policijo. Neznanci so odtujili fotografsko opremo in gotovino, nato pa so se s kraja odpeljali z manjšim črnim avtom.

Trije moški so bili stari okrog 30 let in visoki med 170 in 175 centimetri ter normalne postave.

Ukradli ženske torbice in skušali zbežati

V petek zvečer sta dve osumljenki vstopili v trgovino in ukradli več ženskih torbic. Prodajalke so ju zalotile in dohitele, a sta izven trgovine pristopila dva osumljenca, ki sta osumljenkama pomagala zbežati. Vsi osumljenci so kraj zapustili v osebnem vozilu.

Policisti so na podlagi opisa opazili vozilo in osebe. Zaustavili so jih na območju Grosuplja. Zoper njih bodo podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

Foto: Denis Sadiković/N1

Prav tako v petek zvečer je prišlo tudi do podobne drzne tatvine še v trgovini v centru Ljubljane. Neznanec je odtujil več artiklov, a ga je pri tem zalotil varnostnik. Do njiju so nato pritekle tri neznanke, ki so osumljencu pomagale zbežati. Policisti še preverjajo vse okoliščine in zbirajo obvestila za izsleditev storilcev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje