S tirov v Zidanem mostu bodo ta konec tedna odstranili padli transformator

Slovenija 01. Feb 202318:38 0 komentarjev
Železniška postaja v Zidanem Mostu
Srdjan Živulovič/BOBO

Transformatorsko postajo, ki se je v začetku januarja prevrnila na železniško progo v Zidanem Mostu, bodo ta konec tedna odstranili z železniških tirov. Dvig 380 ton težkega transformatorja bo predvidoma povzročal tudi manjše zamude vlakov.

Delavci bodo ta konec tedna opravili dvig 380 ton težkega transformatorja, ki je pred slabim mesecem padel s tovornega vagona pri Zidanem Mostu. Posledično so v železniškem prometu v soboto predvidene manjše zamude na relaciji Trbovlje-Sevnica-Trbovlje, so danes sporočili s Slovenskih železnic.

Preberite še: Prihodnji teden bodo začeli dvigati prevrnjeno transformatorsko postajo

V četrtek bodo najprej stekla dela za odstranitev 20-kilovoltnega daljnovoda, v petek pa še pripravljalna dela za dvig transformatorja, ki je predviden za soboto. V nedeljo naj bi nato prišlo do nameščanja daljnovoda.

Vozni red potniških vlakov bo prilagojen delu na železniški infrastrukturi. V času izvajanja del bo za posamezne vlake organiziran nadomestni avtobusni prevoz in izvajanje prevoza z dizel garniturami oziroma lokomotivami.

Na Slovenskih železnicah so ob tem posebej izpostavili soboto, ko se na relaciji Trbovlje-Sevnica-Trbovlje pričakuje manjše zamude.

Na železniški progi v Zidanem Mostu se je v noči na 7. januar na tovorni vagon prevrnila transformatorska postaja. Ob tem se je huje poškodoval državljan Češke. Škoda je nastala na vozni mreži, signalno-varnostnih napravah in ograji. Tovor je bil zavarovan.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!